Není to oblast mého zájmu, zkušenosti s pektolytickými enzymy nemám a ani mně nelákají.
*
Ale co znám moc dobře, to jsou návody výrobců a distributorů k použití kvasinek a živných solí. S tím bohaté zkušenosti mám. Podle jejích doporučení a návodů to nefunguje. Nebo jen náhodou, při velmi příznivých podmínkách a jen velmi zřídka.
Nevím, nechápu proč nejsou schopni napsat použitelný návod k úspěšné aplikaci jejích produktů.
*
Ale zpátky k těm pektolytickým enzymům. Distributoři doporučují jejích aplikaci už při drcení ovoce a varují před aplikací do kvasu společně s kvasinkami a živnou soli.
Nevím, netuším proč. Jak může něco takového těm enzymům ublížit?
Taky nevím jak podle jejich doporučení aplikovat enzymy už při drcení jak se všude uvádí a asi to jeden od druhého opisují.?
To se má ovoce před drcením polít roztokem s enzymy nebo je až aplikovat do sudu s drtí?
Ale jak je v té relativně suché "řezance", protože na takové se hlavně doporučují, je efektivně rozmíchat?
*
Ale jinak proti ním nic nemám. Zkvašovatelům jádrovinných drtí můžou být dobrým pomocníkem.
Rafael.