Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

na zahradu.cz chodím už dlouho, ale o ořechu čtu poprvé a mám pochyby -

mám Mars, 20 let, plodí od třetího roku, jz svah. Slibovala jsem si malý strom, dneska je to obr.  Pod korunou stromu z východní strany rostou a zrají maliny, letos dokonce přepychově, tři metry od kmene ořešáku jsou tři vřetena jabloní, rostou a zrají  "předpisově".  Proti černé skvrnitosti jsem zpočátku stříkala Kuprikolem, zbytečně, ořechy jsou černé téměř vždy a pořádná úroda, asi dva měchy, byla za těch dvacet let jednou,  jinak ty dobré stačí spořádat veverky - nu což, byly tady dřív než já...

Píšu ale proto, že jsem po přečtení diskusí dostala vážně strach, že ořešák může pocuchat zdivo zděné chatky, která je od ořešáku max. 5m -  byť mám dojem, že kořeny jdou hodně do hloubky, protože loni jsme zeď chatky směrem k ořešáku odkopávali kvůli vlhku a na kořeny nenarazili. Přemýšlela jsem původně o zkrácení větví o dvě třetiny aby ořešák se snažil znovu růst do koruny a ne do kořenů, ale po přečtení zdejších diskusí půjde asi pryč. Loni jsem o dvě třetiny zkrátila jednu z kosterních větví, která stačila neskutečně obrazit výhony víc než metrovými, takže ořez by asi moc nepomohl.  Nebo by opravdu pomohlo sesazení větví? Přece jen mám ke stromu určitý vztah - sázel ho můj muž, který už není... Děkuji za názor. ZdeňkaT.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika