rucni nuzky Bahco



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?) 
4.3.2008 10:35

Byly doby, kdy jsem za nejlepší považoval nůžky z KDS Sedlčany (stály kolem 70 Kčs) z tvarovaného plechu s plastovým dorazem, prodávají se (o něco dráže), myslím,  dosud. I když dnes je používám jen na kořeny, kdysi ve své době byly nadčasové - minimální hmotnost, cena, výměnná čepel, lehkost střihu, tlačítková aretace. Jistě, design a pocit v ruce u dnešních lepších nůžek už je někde jinde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 33.146 (?), 4.3.2008 10:24

Nejsou nůžky jako nůžky. Např. jedny masivní od Rostexu jsou tak tuhé, že se v žádném případě nevyhnou a krásně dostřihují i na konci špiček - využívám je na broskve. Ale např. pro silnější větvičky i vinohrad je velmi namáhavé s nima střihat. Proto jsem jejich geometrii pohybu ostří porovnal s BAHCO (já je mám pod označením Sandvik), se kterými naopak jde střihat velmi lehce. V geometrii ostří to nebylo  - u obou stejný úhel naostření. Celý zázrak je v umístění čepu - u BAHCO se horní břit pohybuje vůči spodnímu po křivce jako když krájíte nožem. Kdežto u Rostexu a mnohých dalších značek se břity k sobě přibližují jako u štípacích kleští - břity tlačí a málo řežou. U Bahco se horní břit při přibližování ke spodnímu ještě posouvá, a pomáhá tak při vnikání do dřeva. Nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně, ale v praxi zjistíte, že je to tak. P.G.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.229 (?), 6.3.2008 15:16

Dobrý den, nůžky určitě Bahco nebo Fiskars, osobní zkušenosti se značkou Bahco nemám, ale znám větší zahradnickou firmu v Liberci a tam jiné nářadí než těchto značek nechtějí. Fiskars slouží mojí tchýni na chalupě už tak 5 let a bez problémů, je ale dobré mík k nůžkám sadu na údržbu a nůžky opravdu udržovat. Myslím že pro běžnou potřebu sezóních zahrádkářů je Fiskars ideální a na některé typy jejich nůžek se dá pořídit i náhradní břit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.133 (?), 6.3.2008 15:57

No víte kvalita nářadí Fiskars je velice diskutabilní.

https://www.zahrada.cz/forum/naradi-a-pomucky/zahradnicke-nuzky-fi-fiskars-nic-moc-43224/?stranka=

Nejvíc mě ale na této značce irituje, že se tváří jako výrobce profi nářadí a přitom dělá šmejdy za nehorázné ceny.

Tedy ať jen nepomlouvám. Dělají celkem fajn rýče s tím jsem spokojen. Někteří si oblíbili jejich nůžky na tyči, nebo jejich sekerky. I pákovky(ty jednosečné) jsou použitelné a některé pyly.

Co se ale týče ručních nůžek (otočných)a zahrdnických nožů, tak méně kvalitní nářadí jsem neměl. Nože byly z velmi měké oceli. Sice se rychle nabrousily, ale ještě rychleji se ztupily. Nůžky z podobného materiálu. Strašně žvejkaly. Středový šroub se povoloval. A jednoho krásného dne se uplně rozsypaly.

Aspoň jsem měl důvod koupit si něco kvalitního.

Nevím proč by měl zahrádkář kupovat drahé nůžky od Fiskarsu, když Bahco stojí od 500Kč a jsou to nůžky na celý život.

Pokud by to pro někoho bylo moc, tak ty jednosečné nůžky za 200Kč co doporučuje pan Vysloužil jsou také určitě lepší volba.

Vítek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 6.3.2008 18:04

Ač mám možná jiný postoj k vypálené trávě , zkušenosti s nářadím Fiskars mám totožné jako pan Vítek. Super rýč, bez diskuze sekerky, nůžky - děkuji nemusím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.133 (?), 6.3.2008 18:31

Ještě bych měl připomínku k těm jednosečným. Měl jsem v ruce zmiňované nůžky Wolf garden. Možná byly totožné s těmi co doporučuje pan Vysloužil. Vzhledem k tomu, že pro střih není důležité aby o sebe dvě části třely, bylo ostří výrazně tenčí než u dvousečných. Krásně zajížděly do dřeva. Tvrdí se, že jednosečné nůžky drtí dřevo. Řekl bych, že daleko horší jsou nůžky které žvejkaj. Nůžky které nežvejkaj mají tlustší břity a také působí tlak na dřevo. Jedinou nevíhodou jednosečných je, že s nimi nelze odstříhnou větvička těsně u kmene kvůli kovadlince.

Rozhodně bych jednosečné nůžky nezavrhoval, jak je v zahradnických kruzích zvykem.

To je ale mimo téma.

Vítek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 37.190 (?), 23.4.2008 20:15
Já měl to štěstí, že jsem nůžky Bahc P1(růžové)našel.Původní majitel je pěkně doprasil.čepele jsem musel vyrovnat a přebrousit a naostřit.Předtím jsem stříhal lacinými nůžkami a dost jsem to cítil v ruce, připadalo mi zbytečné investovat cca 1200,Teď bych si jiné nekoupil. Mirda
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 100.5 (?), 23.4.2008 21:28

Taky jsem si loni jedny Bahco za 1200 koupil - přiznám se, trochu snobizmus. Jedno jim musím nechat, jsou mimořádně lehké, v kapse nejsou cítit. Člověk trávící 8 hodin ve vinohradu to ocení, pro majitele 400 m2 zahrádky je to spíš frajeřina.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 246.90 (?), 16.2.2009 9:14

Mal som nožnice Bahco cca 10 rokov este pod nazvom sandvik - pradines. Boli to tie s ergo - otocnou rukovatou. Dostal som ich ako darcek ked som uspesne zmaturoval na vinarsko - ovocinarskej skole v Modre.  Osobne skusenosti su iba tie najlepsie. Tuhost, ergonomia, strih... Jednoducho nic lepsie som v rukach nemal. A to som skusal aj Felco a ine znacky. Bohuzial minuly rok som o ne prisiel. Niekto mi ich ukradol ked sme mali brigadu pri bytovke. Dlho som ich oplakaval a ked som pozeral cenu vtedy a teraz 1400 a teraz 2500 - 2800 tak som zostal v soku. Bahco si kupim ale uz asi iny lacnejsi typ. Myslim, ze chybu aj tak nespravim...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 6.3.2009 20:09

Dnes jsem si s těmito nůžkami konečně splnil amatérský sen.Včera se mi při pokusu o střihnutí trochu tvrdšího dřeva rozletěly převodové Fiskarsky s otočnou spodní rukojetí na kusy.Fakt je, že řez s nimi nebyl nijak geniální, ale přes 5 let poctivě odsloužily.

V běžných obchodech jsem žádné dražší Bahca neobjevil a bez vlastnoručního vyzkoušení nic nekupuji.Pak jsem na netu objevil zcela zastrčený velkoobchod v Černilově u Hradce Králové, zajel tam a byl naprosto prvotřídně obsloužen.Pán mi i jako soukromé osobě předvedl téměř veškerý sortiment Fiskarsu i Bahca(téměř vše mají skladem) a protože jsem byl zvyklý na otočnou rukojeť, udělal jsem si radost a vybral Bahca PXR -M3.Cena 2.200,- . Ale ten pocit v ruce!!!  .Do tmy jsem lezl po jabloni a konstatuji - řez, ergonomie dokonalé, pogumované rukojetí-vynikající. I když-Fiskarsky měly ozubený převod a silější dřevo nevyžadovalo takovou sílu stisku ruky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika