Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za příspěvky.

Po dlouhé včerejší diskusi s člověkem, který měl možnost dlouhodobě pracovat s oběma typy drtičů, tj. s drtičem se sekacím kotoučem s břity a se štěpkovačem se "zubatým válečkem" (promiňte, nevím, jak bych tuto součástku nazval odborněji) jsem nakonec zakoupil ten první.

Důvodů bylo více:

a) Štěpky chci využít jen na mulčování ev. do kompostu, topit jimi nechci, takže mohou být drobné.

b) Štěpkovač s válečkem a přítlačnou deskou je náchylný na poškození břitů, snadno může místo sekání na kusy začít "žvýkat".

c) Aby k tomu nedošlo, váleček musí být vyroben z kvalitního materiálu, to nelze u levných modelů automaticky předpokládat. Nabrousit jej je v domácích podmínkách problematické, nový stojí kolem 1000 Kč. Naopak čepele do kotoučového drtiče lze brousit i na obyčejném kamínku a jejich pořizovací cena je zanedbatelná.

Model v OBI za cca 4500 Kč je Asgatec EH 2501. V testu http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_asgatec_eh_2501_p65828.html skončil se ctí, ovšem tento drtič lze 80 km od mého bydliště v Německu koupit za 120 euro (!), což mě od nákupu v OBI silně demotivovalo. Model z Baumaxu za 4990 Kč je v podstatě shodný s modelem Hecht 625 za 3700 - 4000 Kč.

V poledne jsem tedy koupil kotoučový drtič Al-Ko New Tec 2500 R za nižší obnos, než jaký jsem měl na tento nákup vyhrazený (Baumax 3499 Kč), odpoledne do něj nastrkal 4 cm silné suché jasanové  větve  a byl příjemně překvapen výsledkem. Myslím, že jsem neudělal chybu, i když vkládání zakroucených větví je opravdu problematické.

Je to samozřejmě jen můj názor, nikomu jej nenutím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika