pravda



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
host 
28.1.2006 12:51, zobrazeno: 68246x
Chtěl bych se zde vyjádřit k motorovým pilám Oleomac. Vlastním jeden rok model 947, což je podle mounfieldu farmářská, poloprofes. verze pily. Pilu jsem používal hlavně přes léto a na podzim. V létě jsem s ní pokácel několik velkých ořechů a smrků a na podzim jsem toto dřevo zpracovával na špalky. A musim říci, že jsem s pilou plně spokojen, jak po výkonostní stránce tak po ergonomii. Ten problém s uvolněnými šrouby z plastu znám a schválně to kontroluji, zatím se ale nic neuvolnilo. Myslím si, že pily Oleomac jsou dobré, už jen že na ně dostanete 7 let záruku, tak o něčem svědčí. Přeci nemůžou dělat totální sračky, aby jim to pak lidi furt nosili na opravy a mlátili jim to o hlavu. Taky o něčem svědčí množství prodaných pil, zrovna tento model (947) je jeden z velmi prodávaných. Takže se určitě nějaká závada vyskytnou může, ale nedělal bych z toho hned, že celá várka 947ček budou shity. Pilu nijak extrémně nezatěžuji, že bych s ní kacel denně stromy, ale zase mi v garáži taky moc nezahálý.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host, 6.2.2006 23:27
Máte pravdu, pily Oleo-Mac jsou dobré. Případ s vylomenými šrouby-
s pilou se nesmí páčit a neůměrně ji tlačit do dřeva, to je můj názor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 144.98 (?), 1.4.2006 21:44
Mám kamaráda, co dělal u Mountfieldu, pak v Husqvarně a tvrdí, že Oleo-mac je kvalitativně dobrou konkurencí Husqvarně. Takže bych se Oleo- maca nebál a navíc  mi pro něj cena/ výkon + služby dealera.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Woodman - (2), 4.4.2006 14:59
Myslim si radna firma si ohlida kvalitu svych vyrobku,coz oleo/mac nesplnuje.Tech 7 let zaruka je saskarna,pokud se vam s pilou pri provozu,tak vam reklamaci neuznaji,a to z duvodu udajnho pretezovani stroje.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 44.26 (?), 17.4.2006 12:52
Akaá neúmerná záťaž, keď nikde nie je uvedené koľko je možné denne pílu zaťažiť??? Dokonca udávajú - otočiť lištu po cca dennom výkone t.j. 8 hod.!!! Takže aký neúmerný výkon???
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 44.26 (?), 17.4.2006 12:56
A k tej 947-čke. Mám a som plne spokojny!!! Ak niekomu zožerie nádržku za 15 min. tak nech si nádržku zatvára a vydržímu cca 45 - 60 min. (vlastná skúsenosť pri spilovaní borovíc v lese). Za tie peniaze nedostanete lepší výrobok a servis a hlavne pomer CENA - VÝKON :)).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 169.57 (?), 26.1.2008 1:11

Pravdou je, že kdyby ty oleomacy byly tak za půlku té ceny tak to ještě jde...bohužel ceny neodpovídají kvalitě.  A proč tedy kupovat něco u čeho si stejně platím jen za to abych si jako blbeček zatočil kolečkem (dětví už mám za sebou a gemblerství mě taky nefascinuje :-). Mluvím o tom proto že to je tak to jedině co k mountfldu může přitáhnout. Záruky jsou u mountfildku reklamním trikem a kdo si myslí že zadarmo někde lítají pečení holuby do úst je blázen. Bez točení kolečkem a té komediální záruky by nikoho nepřitáhli. Nikdy jsem neměl rád kšefty kam se snažej člověka dostat párem volů a kde se ze mě snažej vola udělat tím že koupím nějký krám. Ono jak zde již někdo řekl o kvalitě zboží a spokojenosti zákazníků nakonec stejně rozhoduje výrobek. Někdo může být rád že si vytočí 25% slevu, ale přesto nepomýšlí na to že i s ní je koupil draze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 169.57 (?), 26.1.2008 1:27

Jednoho krásného dne jsem dostal (nekoupil bych to!!!) oleo mac 947...(ani jsem nevěděl co to stojí), po zkušenosti s H 55 nesrovnatelné...ale řezalo to a to bylo to hlavní. Ono dá se říci že design je hezký, pila je lehká o zpracování to už říci nejde (tudíž v překladu vypadá to jako pila...i když za ty peníze jde koupit skutečná PILA....schválně velkými písmeny psáno).  Myslel jsem že to je pila za úplně jiné peníze než jsem se při vytržených šroubech z karteru a následné zájmu o to dozvěděl za co to vůbec prodávají....(člověk by se skoro leknul).  Je mi jasné že lidé co to mají to samozřejmě dále chválit budou, protože kdo by si přiznal že byl takovým volem a koupil to. Přiznejme si fakt, že to chlap jentak neudělá. Ale rada pro ostatní co by mohli udělat stejnou chybu nekupujte to pokud nemáte jistotu že vytočíte min. 50%. V jiném případě je rozumné podívat se po jiné pile zn. Solo, HQ, Dolmar, Stihl, Johnsered....Tento příspěvek sem píši protože když teď vedle sebe vidím dolmar Ps 500 a oleo 947...divím se jak je vůbec možný že ta plastová hračka stojí víc...vážně paradox (tady se někde zbytečně vyhodily peníze oknem...)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 148.50 (?), 26.1.2008 15:18

Když si myslíte, jak jste dobře nakoupily, tak schválně ji vemte do pořádné těžby, kde jste placeni od kubika a hned poznáte jak je Mountfield výborný. Bude te se divit, dva dny a je s ni konec. A takovy žvásty, že Oleo-Mac je téměř na úrovni Husqvarně, to ani nevypouštějte z úst. Když jsou tak dobré, tak proč je profesionální těžaři nepoužívají. Oleo-Mac má přece v nabídce profi pile. Proč používají Husqvarny, Stihl a Jonsered? Asi něco na tom bude, byli by přece sami proti sobě, už jen kvůli té slavné sedmileté neuznávané záruce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 250.10 (?), 26.1.2008 16:45

Nerozčilujte se.  Dobrá koupě je ta, která kupujícímu dobře slouží za přiměřený peníz. A která mu přines uspokojení a radost z koupě. Tu emoci není dobré, zejména u žen,  podceňovat.
   Výroky jako "žvásty nevypouštějte z úst" podle mého nezdobí toto fórum. Navíc jsou stejně duchaplné jako dětská tvrzení, že Oktávka není dobré auto, ježto Ferrari jede rychleji.
   U nás se každoročně prodá snad víc pil než se pokácí stromů. Jen malý zlomek patří dřevorubcům. Mnoha kupcům slouží jako mně - když mi strom v zahradě uschne či zestárne a neplodí, požežu jej na topení. Obloukovkou to byla práce na celý den. Před bezmála 20 lety jsem si za tím účelem přivezl z Rakous poměrmně drahou HQ. Číňani tehdy uměli jen rýži,   čaj a tenisky (a ty nebyly špatné!). Od té doby mi pila slouží, spíš však morálně stárne ve skříni. 
   Jsem pro koupi kvality za vyšší cenu,  ale ta se pozná a vyplatí jen při skutečném používání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika