Motorová pila Stihl MS 661 C-M W



gargantula - (1) - 132.134 (?) 
6.1.2014 21:42, zobrazeno: 8167x

Dobrý den přeji všem.Potřebuji zakoupit pilu na větší průměry stromů a následné jejich nařezání podél na fošny.Pokud máte někdo skušenost s touto pilou, prosím o příspěvek, zda je motorově v pohodě.Popř. jaký je nejlepší řetěz a lišta na podélný řez.Předem děkuji za odpověď.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 115.106 (?), 6.1.2014 22:26

O závadách nevím na to je brzy, ale co jsem ji zkoušel tak musím před konstruktérem této pily smeknout. Je to oproti 660 úplně jiná pila, 660 byla krabice od bot se spotřebou 10 somálců o unuděném projevu nemluvě. 661 malinkaté vibrace o 2 třídy jinde, spotřeba to samé, ale to hlavní, je to živostí úplně jiná pila, brutální nástup a po celou dobu řezu vysší otáčky. Snad Huska odpustí, ale touto pilou Stihl nejen srovnal krok s Husqvarnou ale podle mého názoru ji i dost předběhnul.  Na podélný řez by to chtělo pořídit co nejtenší řetěz, aby nebyl zbytečný prořez.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 140.103 (?), 7.1.2014 15:54

Do lesa dost nadbytečný výkon a dost značná váha (ono těch sekvojí už tolik není) mám za necelejch 12k osmdesátku Solo a docela zahálí, není pro ni dřevo. I když je 661 vynikající devadesátka, do lesa by podle mého posloužila královsky i pětasedmdesátka Husa 576, nebo i ta Solovka, která je finančně teď s kolem štěstí na třetinové ceně. Na podélné řezání bych se na motorovku vykašlal, drahý řetěz, benzín, olej, drahá pila, hluk. Buď si udělat

Building a homemade bandsaw mill

nebo koupit bazarový

Já používám kolébkovou cirgulu 60cm kotouč (ze které před řezáním jen sundám kolébku), mám ji na kolejnici a kmen upínám heverama ze š120, nevýhoda malého prořezu jen 25cm deska, širší musím otáčet. Kamarád má z motorovky lištu přidělanou na elektromotor, pásovka je ale pásovka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 140.103 (?), 7.1.2014 16:04 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 30.216 (?), 7.1.2014 16:21

Podla parametrov je to vhodna pila na pozdlzny rez. Co sa tyka poruchovosti a vydrze, tazko povedat, je to inovovvany vyrobok, hromada novych technologii a elektronickych vyfikundancii. Spolahlivost overi az cas. Vseobecne sa na pozdlzny rez odporucaju pily s co najvacsim vykonom. Musite si uvedomit, ze taka pila pri rezani fosni ide na maximalny vykon neprimerane dlho - oproti rezaniu pri tazbe dreva v lese. Ako uz bolo poznamenane, na pozdlzny rez je vhodne mat co najuzsiu rezaciu sadu. Ani nie koli sirke rezu v dreve, ale hlavne tenka retaz a vodiaca lista menej zatazuje pocas rezania samotnu pilu - motor. Na vhodne listy, retaze a hlavne informacie sa skuste pozriet na vlakna na tomto fore (hladajte allaskan mill, logosol a podobne) priamo na predaj (a vyber) skuste Allaskanmill.co.uk, Granberg.com a fora (hlavne v anglizkom jazyku) zaoberajuce sa touto tematikou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika