Jakou pilu?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 25.2 (?) 
1.1.2015 17:35

Ano souhlasím, Styhl 261 zase tolik špatná není, jde o zvyk a souhru s nářadím. Pokud se vám jedná POUZE o přípravu palivového dřeva a drobné tesařské práce. Nemusíte hledat kdovíjakou pilu. MTD má v nabídce výbornou levnou motorovku jednoručku jež většinu běžných zahrádkářských prací zvládne. Pokud máte pětatřicetiletou zkušenost s řezáním motorovkou, tak i s krátkou lištou si dokážete poradit i kácením zahradních stromu. Nemá cenu se dívat po kdovíjak výkonných strojích tam kde stejnou práci v pohodě zvládne prcek..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 171.173 (?), 3.1.2015 10:12

Len pre poriadok.Jednoručka je super stroj na niektoré práce.Na rezanie palivového dreva je absolutne nevhodná.Tak výkovom, komfortom a nakoniec aj bezpečnosťou.

   MS 210,230,250 sa už 2 roky nepredávajú.

 "Japonskú" čínu nikto "vážne" nepredáva - čiže na všetko musíte čakať.Možno "len" dni.ALe môžu to byť aj týždne.

No a nakoniec - špecifikácia XP u Hq je uplne nevhodná na domáce rezanie palivového dreva..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.10 (?), 3.1.2015 14:54

Prečo je XP nevhodná na domáce rezanie palivového dreva? Ja ju mám a nemôžem povedať, že by na takú prácu nevyhovovala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 171.173 (?), 3.1.2015 17:13

XP dobre znie a človek má pocit že je to niečo extra, len...

Ono pri týchto strojoch je vždy niečo za niečo.Chcete mať nadupaný ostrý stroj - žiadny problém - len musíte počítať s tým že mašinka je viac vyšpicovaná, mechanika dostáva viac na frak a aj porucha ktorú si neskúsená obsluha ani nemusí všimnúť môže byť potencionálne smrteľná. Rezanie dreva do krbu alebo kotla je typicky časté rezanie dlhými rezmi.Prevažná väščina týchto ľudí to reže s polotupou alebo tupou reťazou. To je pre tieto stroje smrteľná kombinácia.

  Xp stroje sú určené pre profíkov na špecifické práce.Tam sa nikto nebude snažiť z 346 XP pravideľne spúšťať 5-7 kubíkové buky a ani z 576XP rezať trvale kríčky na pastvine.

   Títo hobbíci majú u každého normálneho výrobcu na výber z mnohých rozumnejších možností.Nemusia siahať po týchto beštiach ktoré aj tak budú výhľadovo problémové.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 3.1.2015 16:57

Len pro poriadok, jednoručka, případně tyčová vyvětvovací pila s malým výkonem je doporučená pro práci v sadu nebo zahradě, pro airboristy jsou určeny výkonově silnější např. Active 39.39, Husqvarna T540XP apod. na řezání palivového dřeva snad průměrně inteligentně obdařený jedinec pochopí, že to nebude to pravé.

Stará řada MS 180,210, 230, 251 je zmíněna záměrně, protože to byl Stihl ještě Stihl a ne ošizená čína s nápisem Stihl. Jelikož už se neprodávají, proto ani jedna z nich nebyla vybrána a doporučena ke koupi. 

Japonské pily, nejen, že se vážně prodávají, ale dokonce se kupují celé fabriky (Zenoah - koupený Husqvarnou), aby je mohla Husqvarna nabízet ve své nabídce. Oni totiž japonci nejen, že tyto malé pilky umí, ale umí sakra dobře. Takže Husqvarna dodá špičkové X-torq motory a japonci dobastlí zbytek viz (Husqvarna 543XP = Zenoah GZ4300 - Tanaka ECV 4501 resp. Hitachi CS38EL)  nebo horká novinka (Husqvarna 439 = Zenoah G3200 CV - Hitachi CS33EA - Active 40.40) když si člověk pily prohlídne, uvidí hodně společných rysů a není se čemu divit, Hitachi a Zenoah spolu spolupracovali a sdílí několik patentů, Active používá motory od Komatzu, takže zase výměnný obchod. Ne nadarmo patří Zenoah prvenství v počtu patentů v motorových pilách. Větší obsahy v profi OK, ale na hobby značkový výrobci čím dál více hází bobek, až si kolikrát člověk řekne, jestli není lepší si koupit celkem kvalitní a mnohem lépe řezající 60ccm pilu Fuxtec 162 - na videu v porovnání s Hechtem.

za 4000Kč a na značkové hračky za dvojnásobek hodit to samé co výrobce na zákazníka.

Husqvarna 543 XP je určena pro profesionální péči o strony a pro zkušené uživatele. Takže neplést dojmy s pojmy, XP pily né, že by nebyly vhodné na řezání palivového dřeva, jen nejsou určené pro nezkušené.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 171.173 (?), 3.1.2015 17:52

Mňa by zaujímalo že či ste si to že MS 171-211 a 231-251 sú vyrobené v Číne sám aktívne vymysleli alebo ste tento blud prebrali z Vami preferovaných ukrajinských "odborných " diskusii. /Nič proti ukrajine, ale posledne keď som niečo z výplodov tochto človeka overoval tak jediná zmienka podobného charakteru bola v nejakej ukrajinskej diskusii./

    Už som tak trochu konsernovaný z tých vašich čínskych japoncov.Pane to že sa predávajú fabriky - to je pekné, ale mne je to šumák.Mňa by tak zaujímalo že asi na koľkých miestach v čechách niekde pídem a odnesiem si trebars spojkový bubon, silentblok alebo zachytávač reťaze bez toho bez toho aby mi povedali že to bude možno o týždeň.Len pre poriadok - mňa nezaujíma kto tie stroje predáva - mňa zaujíma kto sa tej značke vážne venuje. Koľký dvaja  - traja - piati - stotridsiati?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 3.1.2015 23:28

Když se podíváte na obrázek člověka co montuje tu 171, myslím, že i vám dojde, že to není rodilý áriec laugh

Značce se od koupení Husqvarnou věnuje Husqvarna proto tyto japonsko-švédské pilky doporučuji, zajištěný servis a osvědčená technika, výborný poměr výkon-váha, servisních a prodejních míst je v čechách přesně na 154.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 4.1.2015 0:09

Jinak kdo by měl iluze, že kvalitně zaškolený číňan dokáže vyrobit i kvalitní výrobek bohužel se plete. Nejedná se jen o to, že zatímco němec si vydělá cca 3000 euro a číňan za šichtu kilovku rýže, ale i normy, kde smontuje 3x tolik tzn. drasticky větší procento nekvalitního a odfláklého smontování. Největší problém spatřuji v kvalitě materiálu, čínské ocelárny prostě nejsou schopny vyrobit kvalitní ocel, je to bláto. Licí formy jsou nepřesné s tím souvisí i nepřesné odlitky a obrobení. Husqvarna nakoupila do svých 560 ložiska od frantíků a už to byl problém a pokles kvality. Dříve i Oregon měl problémy s dodávkou řetězů, co várka to rozdílná kvalita, Stihl dobře ví proč si nechává vyrábět řetězy ve švýcarsku a né číně.

Železo, ocel, žárohmoty, lící materiál v ocelárnách, porcelán, atd. prostě u číňana nedostanu ani kdybych se stavěl na hlavu.     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 4.1.2015 9:59

Zdravím, vidím, že o Číně nevite vůbec nic až se tam jednou podíváte, rychle ztratíte iluzi vyspělého evropana. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 4.1.2015 19:28

Také zdravím, nevím podle čeho posuzujete vyspělost, ale už nějaký pátek se pohybuju v hutnickém průmyslu a materiálech k tomu přidružených (20 let), tak vím kde jsou číňani a kde evropa, respektive ČR. Kde si troufám tvrdit, že jsme patřili a stále ještě v dosti věcech patříme na světovou špičku. Měl jsem možnost porovnání s polskem, německem, rakouskem, itálií, ruskem a čínou. Poláci nepoužitelná tragédie a čínu ani nezmiňuji (otřes). To, že jste se Stando podíval do fabriky kde mají moderní stroje a výrobní linky neznamená nic než cizí kapitál a know how, jistě to na člověka udělá dojem, když se do takové fabriky nasype jak píšou v postu necelých půl miliardy korun, to je pak jasné, že jste z toho paf. Jediné co ještě jakž takž zvládnou vyrobit je plast a i ten na některých výrobkách nepříjemně páchne nebo je zakázán dovážet do EU z důvodu obsahů různých jedů. Ono si stačí vyzkoušet čínské kšandy nazývaný v obchodech řetěz na pilu a jsme doma. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika