Echo 610



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 140.103 (?) 
13.1.2014 21:13

Jsou videa kde je rozdíl evidentně zmanipulován ostřím řetězu, ale toto video k něm nepatří, zde měl tester u obou pil nabroušeno, jasně můžeme jen spekulovat, ale podle všeho to vypadá, že na obou pilách byla 3/8 u Dolmaru sice delší lišta místo 38cm 40cm, ale to má neznatelný vliv. Ve vašem přesvědčení o výkonu máte F.O. trhliny.

Motor a jeho výkon je jedna věc = je to síla kterou vyvine motor, ale nikde není psáno, že stejný výkon vyhlodá ve dřevě stejnou díru, jde přece o to, jestli se tento výkon předá v maximální možné míře na pohonné ústrojí = řetězku a tomu se říká kroutící moment. Motory mají různé výkonové křivky a různé křivky KM, každá má v jiných otáčkách posazený maximální výkon. V praxi prostě jedna bude řezat lépe a druhá hůře i když budou výkonově na stejno. Tomuto videu klidně věřte, Husa pižlá rychleji.

Tady jsou ještě časy kterých dosáhli na skotském fóru při řezu, porovnávali na měkém topolu.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 36.26 (?), 13.1.2014 22:01
To není 40 cm, ta se nedělá, na 6100 je 45 cm. Proto husa pižlá s větší spotřebou nepatrně rychleji a s kratší lištou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.6 (?), 13.1.2014 22:42

Zásadně se mýlíte. Pila se bude chovat podle charakteristiky motoru a obsluha musí toto respektovat. Pily stejného výkonu, ale s rozdílnou charakteristikou musíte vést různě. Zatímco jedna pila může stejný průměr řezat na plnou šířku, (s tou, kerá má max. výkon při nižších otáčkách) budete muset s jinou řezat tak (s tou, která má max. výkon při vyšších otáčkách) pilu budete odlehčovat (nevalit ji v celém průměru dřeva). Je to proto, že výkon je Mk x N. Proto u pily s nižšímu otáčkami max. výkonu bude mít při max výkonu větší Mk a bude max výkon podávat při větším zatížení. U pily s většími otáčkami při max výkonu bude mít menší Mk. Proto, budeli zatěžována stejným Mk (bude využita stejná část lišty, nebo stejný počet stejných zubů v řezu, bude řezat pomaleji., protože bude v otáčkách menších než odpovídají max. výkonu. To je jedna z podstat mnou kritizovaných testů. Podle vás by potom nejrychleji řezala pila s motorem, který by měl max.Mk při nulových otáčkách.  Také v autě do kopce nebudete rvát motor při max. kroutícím momentu, ale přeřadíte dolu, čímž odlehčíte motoru a auto do stejného kopce, se stejným potorem pojede rychleji. Čím to asi je?

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 14.1.2014 4:33

To co tady píšete by platilo u elektrického motoru u spalovacího motoru určuje výkon pouze zážeh (výbuch) zbylých 360° je ztrátových a proto tuto ztrátu kompenzuje setrvačník na hřídeli. Pokud jeden motor bude mít vodorovnou křivku kroutícího momentu a druhý díky menšímu setrvačníku, jinak umístěné ojnici (zdvih), jiným otáčkám maximálním výkonu bude mít tuto křivku strmě padající dolů, bude první motor při zatlačení do řezu stále potřebnou sílu a bude držet vysší otáčky a rychleji řezat. Vámi uváděný příklad na autě se nedá u motorových pil použít, protože motorovka nemá převodovku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.62 (?), 14.1.2014 8:59
Podstatné jsou přesné technické údaje. 560 spotřeba téměř 500 gr/kWh, 3, 65 Nm, 3,5kW. 6100 spotřeba 430 gr/kWh, 3,7Nm, 3,4 kW. Hmotnosti nelze srovnávat po zásadních změnách na 560, přitom hmotnost je uváděna před změnami většího dimenzování všeho podstatného. 6100 je běžně osazena 3/8, 560 s 0,325. 6100 jednoduchost, spolehlivost, opravitelnost i pro zkušenou obsluhu, na 560 je složitější už jen výměna řetězového kola, o elektronice a pod není třeba psát, to je konec práce a cesta do servisu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.6 (?), 14.1.2014 10:33

Nerad argumentuji svou kvalifikací, protože papír nepopisuje skutečné znalosti, ale moje druhé povolání je konstruktér výroních strojů a mechanizmů, spalovací motory jsem měl 4semestry a mj. jsem pracoval 3 roky na vývoji finálního obrábění pístů spalovacích motorů. Promyslete si ještě jednou co píšete. Výkon vztažený na řetěz, je odpor, který klade řezaný materál řeznému nástroji, t.j. řetězu krát jeho rychlost. Vztaženo na hřídel motoru kroutící moment krát otáčky.

Proto výkon pily skutečně představuje objem řezu za jednorku času. Proto dvě pily stejného výkonu budou stejnou kulatinu při stejném vedení řezat různě rychle, protože budou pracovat v různých částech svých charakteristik. Pokud budou vedeny s citem pro motor budou řezat přibližně stejně rychle. Protože tato skutečnost není z videí úpně zřejmá, tak jsou tato videa využívána k propagaci protěžované pily. Proto opakuji znovu taková videa neříkají skutečně nic. Pila, jejíž motor má plochou charakteristkou Mk bude pohodlnější na práci, protože má delší pracovní část charakteristiky a nebude tak citlivá na vedení.

Zároveň se omlouvám všem účastníkům této diskuze za odbočení do teorie. Dlouho jsem sledoval několik vláken diskuze zabývající se pilami a také jsem dloho vydržel a nechal jsem mnoho invektiv na Dolmar bez povšimnutí. Pokud bych preferoval nějakou značku tak by to byl Stihl, ale navozování povědomí, že Dolmar je šunt, protože je (údajně) vyráběn v PRC, že tlumič výfuku má z černého plechu a HQ z žáruvzdorného, když moje PS420 má tlumič po letech stříbrný, pak bonbonek ta stříbrná folie (která je tam ale kvůli katalyzátoru co se rozpálí na vyší teplotu než výfuk), že Dolmar byl v koncích, proto ho musela zachránit Makita. Proč tedy byla HQ pod Elekroluxem a pod jakou firmou je HQ nyní?

Ještě jednou se omlovám a zase se budu zdržovat. Jinak jsem také přesvědčen, že ECHO jsou velmi kvalitní pily.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 14.1.2014 12:54

Tak jsem si to promyslel a nemůžu s vámi souhlasit, normálním selským rozumem si odvodím, že pila neřeže pokaždé stejné dřevo a neřeže ideálně na plnou lištu, proto v praxi i kdyby po teoretické stránce to bylo jak říkáte vy nedosáhnete stejného času a obsluha i kdyby se rozkrájela nemůže ovlivnit při jakých otáčkách má motor maximální výkon a jak moc tento při rozdílných otáčkách padá. V praxi v řezném výkonu budou rozdíly. Pořekadlo "obsah ničím nenahradíš" taky není úplně od věci. Jestli tomu stále nechcete věřit, můžeme použít klidně i tu vaši oblíbenou značku PS460 a 420SC a při řezání mě povězte jestli to opravdu řeže stejně...

Nechápu přoč zde vytahujete nesmyslně fólie a a podobné blbosti s úplně jiného vlákna, ale v tom se také pletete. Katalyzátor u motorových pil není katalyzátorem v pravém slova smyslu, je to obyčejná drátěná síťka nacpaná do výfuku přes kterou prochází splodiny, ty ale prochází i výfukem a proto teplota vnitřní strany výfuku i síťky bude stejná.

Vy tady s ostatními navozujete podvědomí, že Husqvarna je šunt, já pouze konstatoval realitu, že Dolmar odtáhl výrobu do číny a nemůže Husqvarně nic vyčítat. Od roku 2006 Husqvarna a Elektrolux už spolu nekamarádí wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.62 (?), 14.1.2014 13:08
420 a 460 nemají stejný obsah a mírně se liší kroutícím momentem. Setrvačnost je vlivem hmotnosti rotujících dílů jiná a má vliv na řezné vlastnosti. Při porovnání 420 nezaostává dík 1,3 mm řezné soupravě. Jinak je to od Vás flame zabývající se místo přesných hodnot Vašimi názory, které jsou bohužel velmi nepřesné. V podstatě se zachraňujete dokola čínou a že Vám se po několika desítkách metrů dřeva na profi 560 za celý rok nic nepokazilo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 14.1.2014 14:39

Ovšem že nemají stejný obsah a ovšem, že mají jiný KM, ale o to tady jde.

F.O se 4 semestry se mě tady snaží přesvědčit, že voda teče do kopce a pily stejného výkonu budou řezat stejně jen tu horší neumí obsluha správně používat, celé to vzniklo tím, že prostě neumí nebo nechce připustit to co ukázalo video, že ta špatná huska je rychlejší stroj, to je celé.

Pokud jde o flame, jaké přesné hodnoty máte na mysli??? F.O tady na mě vytahuje z jiného vlákna nějaké katalyzátory a alobaly nalepené pod výfukem, asi máte na mysli přesné rozměry toho alobalu nebo kolik oček má šíťka. Ještě že vás tu pane J.S.  máme s vašimi přesnými hodnotami a zhodnocením, že tu vyvolávám flame, když jako nejlepší pilu nehodnotím Dolmar yes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.62 (?), 14.1.2014 15:51
Přece nejde o hodnocení, jako Dolmar je nejlepší. Mě jde o pouze o vyvrácení Vašich nepřesných infornací p. Drvoštěpe. Jinak jsem psal, že Echo je kvalitní značka a dotaz byl na srovnání s ostatními značkami. Ještě jsem nezmínil Stihl 362 a kvalitu v 60 ccm máme vyčerpanou. Mezi kvalitu zatím nepočítám 560, neboť se musí ověřit v praxi po celkové rekonstrukci. A Shindaiwa je Echo, tak jsem Vás potěšil, že tu máte svoje koně. Co si koupí tazatel je jedno, ale Vaše argumentace čínou, youtube, kde nepoznáte lišty, katalyzátorem, který je po několika letech 100% funkční a bezporuchový a pod. je velmi zkreslená a tím se diskuze otočí na rovnání Vašich nepřesností. Stačilo, abyste na začátku napsal údaje k Echo 610, porovnalo by se a lepší by rozhodlo. U 560 jsou podstatné parametry horší. Možná, že s 560 ušetříte několik desítek sekund za den práce v rychlosti řezu, ale ztratíte několik minut častějším tankováním.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?0:08
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika