Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den všem.

Už měsíc se trápím s nastavením karburátoru na HQ36. Tato pila je stará asi 20 let, ale šlapala jak švýcarské hodinky. Ted mám problém, že když studenou pilu nastartuji na sytič (to celkem jde bez problémů) a chci řezat, tak normálně stisknu plyn, tím se vypne sytič a motor by měl zvýšit otáčky. Jenže on zdechne. Pilu musím nastartovat opět na sytič, i když je teplá. Pak zase jde nastartovat bez sytiče, jen nesmím přidat plyn. Prostě při přidání plynu zdechne.

Vyměnil jsem dnes obě hlavní membrány (tu se zpětnými klapkami na palivo) i tu ovládající jehlu, provedl jsem základní nastavení, ale de facto se nic nezměnilo. Jako kdyby hlavní tryskou nešel benzín. Hlavní tryska je pod mosazným zalisovaným víčkem a tam by měla být ještě jedna membrána, zajištěná ocelovým kroužkem. Je to tak? Mohla by třeba tato špinavá memrána způsobovat "chcípání" motoru při pokusu o zvýšení otáček?

Jak bych měl vyndat mosaznou zalisovanou ucpávku?

V servisu, kde jsem kupoval náhradní těsnění, mi radili vymýt karburátor v UZV vaně - tu mám. A že nesmím karburátor čistit stlačeným vzduchem, že tam jsou prý zpětné ventilky. Které to jsou? Já si myslím, že tam kromě zpětných ventilků na těsnění pro dávkování paliva a samozřejmě jehly žádné zpětné ventilky nejsou.

Jediné co jsem nevyměil je benzín, ten je asi 1 rok starý. Ale pila nastartovat jde, tak snad tak špatný nebude.

Ještě doplním, že jsem zkontroloval hadičku na benzín - je OK a filtr je sice původní, ale zdá se že propouští taky v pořádku, profoukl jsem ho od motoru do benzínu.

Prosím, pokud byste mi někdo uměl poradit, zkuste to. Díky

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika