Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Snažil jsem se mírnou rétorikou zhodnotit rozdíly a spíše jsem poukazoval na cenu, abych nevyvolal hádku dotčených majitelů čínských nepodařených výrobků, ale vidím, že to nejde jinak než bez servítek.

Takže takhle - Narex EPR 40-24 pro někoho český výrobek, ve skutečnosti se prakticky stejná pila ze stejných čínských dílů prodává u jiných výrobců v nespočetně variacích.

Videopohled na Narex

Videopohled na Solo - jak přes kopírák

a tak bych mohl pokračovat přes Patriot, Alpinu atd. atd.

Video Narex řez 30cm smrkem čas řezu 22s

Důvod pomalého řezu jsem tu několikrát zmiňoval 12m/s je zkrátka 12m/s daná a nezvratná veličina, ač příkon 2400W což není málo konkurenční kvalitní výrobek je úplně někde jinde.

Stihl MSE 230 příkon 2300W tzn. podle zdejších znalců pomalejší. V reálu řez 30cm smrkem 10,5s

Stihl MSE 230 CBQ vs Husky 357 XP

znovu opakovaní psaného, příkon motoru není výkon motoru více o tom jak dobře je pila postavená řekne to, jakou má rychlost řetězu, konstruktéři u značkových výrobků nejsou blbci.  Když jsou v pile čínské díly, musí se to samozřejmě někde projevit a musí se omezit exponace namáhané díly by to nevydržely, aby ty plastové kolečka vydržely záruku a nerozpadlo se to v záruce.  

Aby mne nikdo nenařkl ze zaujetí, vůči Narexu, to samé jak Narex můžeme najít u Stigy, Gardeny atd. zase díly jak přes kopírák, prostě naflákané velké série dílů a nacpané do X značek.

Čínská Makita-Dolmar vs. Japonsko-Irská Hitachi provedení samořezky zašroubované v plastu vs. šrouby, plast vs. kov, aby to vydrželo řezat ve tvrdém dřevě neustále spíná ochrana proti přetížení viz. video

s delší lištou je situace ještě horší a uřezat tak tvrdé dřevo velkého průměru je trápení. Naproti tomu kvalitní převodovka a kvalitní pila samozřejmě takové problémy nemá, své by o tom mohl vyprávět nejeden majitel delší lišty na Makitě.

Pro zajímavost postuji recenzi CS30Y z Heuréky jak to vidí majitelé:

+ výkon, ergonomie,velice kulturní stroj v porovnání s Makitou
- nic
mám pilu již rok, řežu s ní téměř denně a žádný problém.Samozřejmě ji po každé práci vyčistím vysavačem.Dá se s ní úplně lehce řezat i velmi tvrdé dřevo-habr, buk,dub, což se o Makitě, kterou jsem měl předtím, říci nedá.Tento výrobek doporučuji i když není na trhu nejlevnější, ale určitě nejlepší ve své třídě.

Takže pokud jste si koupil čínskou Makitu za 4500Kč, když jste mohl mít a teď opět to řeknu velmi "zlehka" minimálně srovnatelnou za 3700Kč Japonsko-Irskou, nezbývá než vám popřát hodně spokojenosti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika