Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jelikož mám kousek lesa, tak mne toto téma zajímá. Já si myslím, že by stromy měly být vyvětveny, zejména ty, které nerostou v hustém lese, aby z nich jednou mohly být kvalitní desky, které mají co nejméně suků. Týká se to předevím stromů na mezích a na kraji lesů.

Snažím se vyvětvovat motorovou pilou (jednoruční Shindaiwa 32O Ts), ale není to ono. nedostanu se na vyšší větve. Proto uvažuji o motorové vyvětvovací pile. Elektrickou ne. Není k dispozici zásuvka. Nevím jaký typ je vhodný, nemám možnost vyzkoušet. Připadá v úvahu vyvětvovací adaptér na křovinořez Husqarna 325 RD, který vlastním, avšak jestli má smysl kupovat vyvětvovací adaptér nevím.

Taky mne zaráží nemožnost kvalitních řezů, jak píšeš ideálně ve větevním kroužku. Já jsem si to představoval, že větev naříznu zespodu a pak odřežu zhora, aby se mi větev nevyštípla. V čem je problém? Jednoručkou uříznu větev kvalitně takovým způsobem, tak nevím, jestli nemám nakonec koupit místo vyvětvovací pily jenom žebřík, abych se dostal do větí výšky?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika