Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro mně to tak vyznělo, proto ta reakce.. Taky se nechci navzájem urážet, myslím, že když bychom si sedli a ukazovali co kdo jak myslí, tak bysme si rozuměli. Takhle každý myslí to stejné trochu jinak a z toho jsou ty zmatky...

Kluzné plochy, řetězy X; nový Stihl - jak je to: zub mimo záběr klouže po liště jen po přední části, když je v záběru tak dosedne i zadní částí - je to tak? Pokud ano, tak mi není jasné k jaké poloze se vztahují úhly - zub má dvě polohy, které se liší o několik stupňů... Pokud se měří v poloze obě plochy na liště, tak je to jasné (to mi vysvětlovat opravdu nemusíte :-)

Podbroušený zub - u kotouče vadí broušení do nosné části zubu, nebo hranatý kotouč. Aby zub praskal, tak by musel být rádius výrazně menší, cca pod R 1mm (extrém je ostrý kout). Např. kotouč s poloměrem pro malou 3/8 použitý pro velkou 3/8 zmenší pevnost zubu minimálně. Ne té mojí kresbičce to je přehnané, aby bylo vidět o co jde. Něco jiného je podbroušení díky pilníku příliš nízko (klasika při broušení bez vodítka) - 1. se brousí do nosné části zubu, 2. se změní i řezné úhly - to pevnost zubu ovlivňuje mnohem víc.

Obrázek - já bych se před zveřejněním vždycky zeptal. Kdyby mi to vadilo, tak bych vám napsal mail ať ho honem stáhnete. Klidně zkritizuju i svojí chybu, a jsem rád, že jsem jí objevil (kreslil jsem to narychlo, u soustruhu je čelo vodorovně a úhel čela se měří od vodorovné osy...)

Ty obrázky z učebnice - buď mají lesáci jiné názvosloví, nebo to je fakt špatně. Z obrázku to opravdu vypadá, že úhel řezu je dobře (pohled na zub z boku). Ale úhel čela se měří od kolmé osy a ne od vodorovné (úhel řezu 60°= úhel čela 30°) Správně ten zub natočili a měří v rovině kolmé k čelu zubu, ale měří to z druhé strany...

PDF => JPG - v nejhorším to jde vytisknout a vyfotit. No nic, jdu skouknout tu příručku ;-)

PS: To, že nemůžete pochopit, že poloměr zaoblení kotouče není závislý na tloušťce, mě utvrzuje, že jste skvělý praktik který umí brousit, ale teorii moc nerozumí. Ale praxe je důležitější, tak to nevadí ;-)  (myslím to jako pochvalu, i když to tak asi nevyzní...)   Gl.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika