Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak vidíte, tak meruňky z Escande mně nedají spát. smiley Ačkoliv se například pan Miloš Vysloužil prezentoval v minulém roce velkými a chuťově příjemnými Pinkcoty (měkčí, uleželé plody), tak jak jste si mohli všimnout, po předchozí chvále, se začaly objevovat názory na likvidaci právě této odrůdy s názvem Pinkcot. Zajímaly by mě všechny připomínky k těmto odrůdám. Mám tady jeden názor od pana Jiřího z Frýdku Místku. Jirka píše:

O žádných kladech nevím:-((.Ani ve Francii je téměř nikdo nepěstuje.Nejpěstovanější odrůdou je tam Bergeron, zabírá 24% všech výsadeb, další jsou Orangered, Helen de Rousion(kříženec Bergeronu)atd.Z nových odrůd jsou tam nejpěstovanější Bergarouge, Bergeval,Soledáno a Shamade.Oni ti kluci francouští jsou vůbec celkem šikovní, tady se ještě neohřál Tardicot a oni už mají Tardirouge.Meruně od Escandeho se moc nepovedly, trpí předčasným odumíráním, v naších podmínkách se dožijí max.8 let(mimo Tsunami a Samouraje),plody praskají ve švu a poté hnijí, jsou mimořádně citlivé k PPV, suché skvrnitosti peckovin, vymirání pupenů, namrzání letorostů.S těchto důvodu se tam přestává pěstovat i Aurora.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika