Vyžínače a křovinořezy Stiga



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
                     
host - 210.178 (?) 
11.6.2014 1:18
Nevím proč se stále řeší to samé, ve střední a profi třídě asi těžko někdo překoná celkově stihl-specialistu na křoviňáky a pily.Servis-běžné díly skladem, objednané do 24h, široká síť zastoupení.Pily-nikdo mimo stihlu neumí ji udělat komplet, aby to fungovalo(motor, lišta,řetěz).Křoviňák např. 460-bezúdržbový převod, hlídání bohatosti směsi dle znečištění filtru, chytrý sytič-pozná jak je stroj teplý, lehký start.Kdo na něj nemá, bude ho pomlouvat.To neznamená, že nic jiného není, měl jsem 2-takt hondu, asi alpina motor a kdyby měla antivibrák, mám ji do teď, i tak jsem ji měl 10let, ale bylo to tak do 1000m2 měsíčně, teď dělám i víc denně na melouch a vše jsem obešel, vybíral jsem půl roku.Předem upozorňuji, že dolmar tu není, ani jsem ho neviděl, je pro mě jak manželka Columba, ale píše se o něm v každé diskuzi.Srovnává se tady nesrovnatelné, zapomíná se na komfort, servis a životnost.Ze zkušenosti-Stiga: rider park-450mth, jen olej a jedno lanko;,sekačka al šasi i kola 10let v chodu kvalitka, jen některé plasty;plotostřih tři roky, běžný koncernový stále stejný, maká;vertikutátor-vynikající pracant.Husqvarna: profi traktůrek-katastrofa, prodán po sezóně 50mth, hučely kladky, teklo do světel, rezlo zvenku! žací ústrojí, po zahřátí nechtěl jet-špatné chlazení hydra, radši zapomenout;sekačka za 18tis.byla katastrofa-nesbírala a problematický plynulý pojezd, šla z domu po dvou měsících;pila se stále nákladným servisem skončila u jednoho z rodiny na sváteční pořez, nahrazena stihlem, už mě nebavilo řešit zátky, upadávající drátek, největší nevýhoda dostupnost k vyndání řetězu, ale sloužila.Co tím chce básník říci-HQ usnula na vavřínech, nemůže dát do vývoje dost peněz do všech svých odvětví, spíše skupuje ostatní značky, má jonsered, partnera,gardenu, dávno není na špici.Stiga má doplňkové výrobky koncernové-plotostřihy, křovinořezy apod.,ale snaží se udržet použitelnost, naoplátku má vynikajicí profiridery, dobré sekačky i traktůrky ve vyšší řadě.Nelze jednoznačně říci, že jedna značka má vše nejlepší, nebo proto, že je známá, je použitelná.Docela mě dostává srovnávání nesrovnatelného-vždyť ten žigulík má taky čtyři kola, volant a obsah 1500ccm a oktávka jen 1400ccm.Co dodat, at každý kupuje dle své potřeby a přání ať nemusí koukat na peníze, pak nenastávají kompromisy typu hecht, vega apod.,nadávám na socialismus, ale co se tam kdysiudělalo, to fungovalo, i po generace, ale taky to nebylo za hubičku, mf70 máme asi 30let stále v chodu.Každý by chtěl max. kvalitu za pár šupů, ale když má dát výplatu za křoviňák, tak se cuká, protože doba a výrobci mu nabízí za ty peníze klidně čtyři-pět věcí, které, být pekař, prostě netechnický člověk, klidně koupím, ale technicky soudný člověk nemůže klesnout do pekla šrotu, mělo by se začít používat neomylné označování jako u potravin, nebo kdysi používané pravidlo-profi, poloprofi neboli řemeslo a hobby výrobky (dnes rozšířeno na hobby-jedno použití, hobby-občasné použití...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 210.178 (?), 11.6.2014 1:30
Ještě dodám-kdo chce mountfield tomu dám kontakt na jednu obec, technika zakoupena staršímy zastupiteli v důchodu pod tíhou reklam, pochopitelně dostali jen 2roky a nevztahuje se to na opotřebení.Na díly čekají v opravě 4týdny, někde výše zmíněná zmínka o dílu plujícím na člunku z číny bylo trefné.Navíc, jestli ty faktury jsou takto běžně vysoké, nebo cítí MF v obci dojnou krávu, nevím,ale výměna plechové řemenice za 8tis.,no nevím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.178 (?), 11.6.2014 1:52
Ještě jinak skvělý stihl-dle mého jsou 4mixy šlápnutím vedle, je to pod tlakem ekologie.Celou sezónu mě trvalo, než jsem to vychytal startovat vlažný.Studený-O.K.,teplý-O.K.,vlažný-tam chyběla výbava ze 460-ky, buď chytrý sytič, nebo lehký start.Po třech letech výměna za silnější profi-lahůdková 460c.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.151 (?), 11.6.2014 10:19

každý má jinou zkušenost, sekačka s pojezdem z MF nemá problém za 7 let, křovák HQ jsem reklamoval 3x v servisu u neochotných ušmudlanců, pila Stihl no problem, nový zahr. traktor Stiga ze 2 měsíců byl už skoro měsíc nefunkční

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.236 (?), 11.6.2014 20:34
Co to bylo za traktor od stigy a s jakou závadou?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.236 (?), 11.6.2014 20:52
Dle mého posouzení, mají známé značky nejnižší řady modelů jen k doplněni prodejního portfolia a nevypovídá to o kvalitě vyšších tříd u daných značek, holt se uzpůsobili poptávce a trhu.Proto je důležité hodnotit jednotllivé modely a značku hodnotil např. z dostupnosti dílů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 13.6.2014 21:15

Jen pro uplnost informaci v teto procistene diskuzi, Stihl FS 87 (stejne jako napr. 55 a kdovi ktere vsechny modely zakladni rady) je od roku 09 dal made in China, stejne jako Stiga 33 / 44 (a spousta jinych zakladnich modelu vsemoznych znackovych vyrobcu). To jen k tomu "čínskymu džadu".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.69 (?), 13.6.2014 21:53
Měl byste pochopit konečně, že výroba někde ve světě pod značkovou hlavičkou je značková kvalita. Jistě chápete pojem značka Stihl a třeba Hecht.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 15.6.2014 7:45

Ja s tim vubec zadny problem nemam a chapu to presne tak, jak rikate, ale Jani02 tu silne argumetnoval proti Stize jako jednim z hlavich negatvi, ze je delana v Cine (aniz by uvedl, ze 2x tak draszsi konkurent FS 87 rovnez).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.69 (?), 15.6.2014 8:05
Jak to je všichni víme a značka si drží nejen kvalitu, ale i cenu. Cenu občas sníží, aby se vyprodaly zásoby. Stigu i se 4T vídám u komunálů, ale nemohu celkově hodnotit, neznám jejich počet závad a další kolem. Vyhrála nejlepší nabídka, i toto známe.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika