Výběr zahradního traktoru



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                  
host - 3.99 (?) 
10.5.2010 14:48

Pri vyberu zahradniho traktoru by mel urcite hrat servis a prodejec urcite dulezitou roli, driv nebo pozdeji budete neco potrebovat. U nas v dire v okruhu 30 km je pouze jeden, ochotny prodat cokoliv ale kdyz prislo na otazku, je-li schopny me s jakymkoliv trakturkem ukazat na me louce, jak to zvladne, nemel nikdy cas. Pritom bych sam privezl a odvezl. Vzdalenost ca. 7 km.  To u me roli hralo, takze jsem si traktor u nej jednoduse nekoupil s tim ze to holt jinak nejde a musim schanet dily eventuelne buhvi kde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 200.1 (?), 10.5.2010 15:49

Díky za názory. Já si půjdu traktůrky o záběru 102 cm a výkonu 17 až 22hp ošahat a uvidím. Něco už taky poznám!

Na Hondu mám servis nejblíž. Jinak nevím.

Nádrž má Honda 5,4l; Starjet 7,5l a Karsit tuším 15l. Zajímavé.

Honda je nejlehčí. Ale ne vše robustní a těžké je dobré.

Hlavně chci vidět provedení žacího ústrojí (zakulacený kryt) a výhozový kanál.

Určitě se rozhodne mezi Honda, Starjet, Karsit a Wisconsin. Ti poslední 3 se dělají v Čechách. Honda nevím kde.

Jinak raďte a pište vaše názory vesele dál. Rád se poučím.

LR

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 64.233 (?), 10.5.2010 16:11
zdravím, když už se bavíme o ceně 100K, podle mě se už vyplatí koupit traktor Countax. U nás ho co vím už nikdo neprodává, ale servis dělá Moundfield. Sám ho mám přesně A2050he. S vysokou a mokrou trávou už nikdy problémymít nebudete, protože všechny traktory countax mají samozběrný koš, který zároveň prohrabávají a tím provzdušňují trávník. Ceny jsou od 70K.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 13.6.2010 2:24

Také vlastním countax A2050 HE a mohu jen doporučit. Díky aktivnímu sběrači trávy pokosíte a sezbíráte i opravdu hodně vysokou trávu. Navíc můžete zapnout sběr trávy a kosu mít vypnutou. Často tak čistím trávník od pecek, listí a častečne i mechu co je v trávníku. Navíc je v koši integrovaný válec, takže máte další práci s válcováním trávníku hotovou společně při sekání. Častým válcováním se dají perfektně vyrovnávat nerovnosti v trávníku. Navíc k traktoru jde místo koše napojit vertikutátor a tak můžte s traktorem i vertikutovat. Neznám univerzálnější traktor, jde kněmu dokoupit ještě další spousta napojitelných zařízení ale tam moje zkušnosti nesahají, protože je nevlastním. Zpracováním je super s minimem platových dílů. Celkově po 4 letech a pravidelném sečení 1x týdně cca přes 2 hektary a 2x do roka vertikutace sem s traktorem neměl žádný problém kromě jedné vadné svíčky v motoru. Jediné co bych mu snad vytknul je namáhavjejší čitění kosy. Kosa se musí celá oddělat a vysunout. Zvládne to i jeden člověk ale musí být fyzicky trošku zdatnější. Naštěstí to není potřeba tak často, pokud nesekáte za deště. Vím, že se to tady možná čte černobíle jako v pohádce, kde dobro zvítězilo nad zlem a nenávistí, ale za sebe bych do ničeho jiného už nešel. Určitě bych doporuči se na tyto traktory (countax i westwood) podívat.

Vojta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 13.6.2010 17:17

Děkujeme za radu. Až se na Countaxu nebo Westwoodu vysype něco specifického, kdo nám dodá ND případně stroj v budoucnu v rámci celé ČR odservisuje??     Díky za odpověď!!

Co u Vás znamená "opravdu hodně vysoká tráva" ??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 13.6.2010 18:03

Pokud vím, servis dělá obecně ještě pořád mountfield.  Pravidelné údržby mi udělají v každém servise, kde jsou schopni servisovat motory honda a BS. Já osobně, pokud by bylo v budoucnu nutné něco "vysypaného a specifického" koupit, nemám problém si díly nechat poslat ze zahraničí.  Za opravdu vysokou trávu považuji cca metr (myslím, že tráva ani o moc výš neroste). To je maximum co mám odzkoušené i se sbíraním.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 13.6.2010 21:20

Děkuji za odpověď. Výška trávy 1m je pro rotační nůž špičková hodnota, sekám takovou s Hondaou HRX 537 hnanou variátorem na nejnižší možné rychlosti ale je mi jasné, že ji za chvíli odrovnám. Sekačka má se správně tvarovanými noži oproti traktoru větší sací efekt a tudíž kvalitní sběr. Sběr u traktoru je ten největší problém a rád bych věděl, jestli Váš stroj sbírá dobře i takto vysokou trávu a i např. větší vrstvy podzimního listí. Sekáte vysokou trávu napoprvé nebo nadvakrát či více??

Kdysi jsem tyto stroje v Mount. prohlížel a vypadaly jako solidní kovařina. Potíž je v tom, že servis v Mount. skončí s posledními zásobami ND a řešit takovéto záležitosti přes internet může být v sezoně pro méně zručného a technicky zdatného jedince docela adrenalin.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 13.6.2010 23:02

Se servisem jistě máte pravdu a pokud se mountfield nerozhodne do své nabídky traktory opět zařadit nebo je nezačne distribuovat někdo jiný dojde potom na dobu kdy nebude jiná možnost než si nechat potřebné díly posílat. Systém sběru trávy u countaxu byl důvod proč jsem se právě pro countax rozhodl. Ke sběru posekané trávy totiž nevyužívá sacího efektu ale metliček, které trávu posbírají do koše. Samotné metličky se dají nastavit tak, aby se dotýkali země. Díky tomu vyhrabe i drobný nepořádek (pecky, klacíky atd.) které jsou ukryty hluboko v trávníku. Není to nikdy úplně dokonalé. Trávník můžete projíždět pořát dokola a vždycky se něco i když minimálně zase nahrabe. Na podzim běžně využívám traktor k úklidu listí. Není problém takto uklidit i rozměrnější listy ořechů, kterých mi napadne vrstva cca 5-10cm. Při pomalé jízdě to jde zvládnout i na jedno projetí. Vysokou trávu běžně neseču, ale párkrát jsem to už zkoušel, abych zjistil co traktor dokáže. Jel jsem vždy dost pomalu a tráva byla sesbíraná pokaždé dobře. Rozdíl byl docela dost znát na spotřebě. Ta se mi rapidně zvyšuje s vyžší a mokřejší trávou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 16.6.2010 23:58

Tak jsem Vašeho Countaxe zevrubně zkoumal dle dostupných dat a zatím vypadá jako skutečně vhodný stroj CS zahrádkáře a sadaře :-),který netráví život každotýdenním sečením velké zahrady a pokud tráva přeroste, nic moc se nestane. Mohl by díky systému sběru trávy a listí vyhovět pro normálně myslící lidi, kteří posečou kousek zahrady a dají šanci např. slepýšům, žábám,ještěrkám apod... dostat se před smrtícími noži do části pozemku s vyšší trávou a tu posekat za čas, až lehce doroste ta dříve posečená atd...

Systém sběru je skutečně velký válec s velkým množstvím metliček - tam může být trochu problém při velkém přítlaku do případně hustého zamechovaného strniště - pohon válce je zřejmě řemeny a může dostávat dost zabrat. Dal by se ale bezvadně využívat místo hrábí v ruce pro postupné citlivé odmechovávání zahrad (pokud jenom sečete a nevezmete do ruky hrábě apod. pro mechanické narušení plsti a mechu tak se trávník za pár sezon zničí a pěstujete mech).Jeden stroj by zastal práci sečení, sběru,vertikutace, hrabání listí, provzdušňování...

Jinak se tento "Countaxí"systém jeví teoreticky nesrovnatelně lepší než vakuový sběr jiných výrobců, ovlivněný spoustou faktorů jako je tvar a materiál skeletu sečení, tvar,ostrost, počet a otáčky nožů, velikost, umístění a tvar výhozového tunelu trávy, různé pomocné ventilátory apod.,vlhkost a délka trávy... Prostě to mají ostrované díky častému dešti vymyšlené hlavou a v principu jsem v dané cenové relaci nic jiného rozumného neobjevil. Tento stroj by vyloučil jednou ranou desítky neduhů ostatních věhlasných výrobců, má však tu jednu podstatnou vadu :

nikde ho v CS nekoupíte .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 21.6.2010 15:08

Traktory v ČR prodává i servisuje agrotis, akorát pod značkou echotrak vyrábí to přímo countax a je to úplně to samí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika