Sekačka Viking vs Stiga vs Brill



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 9.6 (?) 
1.2.2015 20:51

Za tu cenu je to určitě velmi dobrý stroj - vždyť kdo nabídne za ty prachy hliník? V podobné ceně nikdo. A můžu potvrdit že BS 575 je skvělý motor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 140.103 (?), 3.2.2015 18:20

Máte patrně na mysli stroj Stiga Turbo Power 53 S za 13 000Kč s motorem B&S 675.

V Mountfieldu ještě do 28.1 prodávali stroj MAX 53VBD Allroad Aluminium také za 13 000Kč. Hliník, stejná cena, daleko lepší motor B&S 750, variátor pojezdu, obrovský o 20l větší koš než u Stigy. Už to zde bylo probíráno, že za 13000Kč tato sekačka neměla konkurenci, bohužel už ji zdražili, kdo pozdě nakupuje hold prodělá...

Co se týče Vikinga, mám podobný názor jako pisatel nademnou. Kvalitní, ale výbavou, funkcí, provedením a vzhledem naprosto průměrná sekačka za nadprůměrnou až skoro přemrštěnou cenu. Viking MB 655 GS stojí 32 000Kč a je to horší sekačka jak ta z Mounfieldu za 13000, prostě se prodejce potažmo výrobce udeřil do hlavy. Za současnou cenu 16000 bych si ale nákup rozmýšlel, to už bych za ni asi nedal o 2000 výše už startují vlajkové sekajdy od Alka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 211.179 (?), 6.2.2015 18:29

Pán 103 -   Rada 6 od Vikinga neni určená pre ľudí ktorý budú špekulovať nad tým či dajú za kosačku 150 alebo 200 euro. Je vyslovene pre ľudí ktorý chcú to najlepšie a najkvalitnejšie čo je dostupné. Môžem vám vysvetliť čo všetko je na tejto kosačke extra ale vo vašom prípade mi to pripadá dosť zbytočné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 7.2.2015 12:27

Máte pravdu, řada 6 od Vikinga není pro lidi co budou špekulovat jestli dají za sekačku 150 nebo 200 euro, prostým seřazením internetových nabídek není těžké dojít k závěru, že je pro lidi co hledají sekačku za 1130€ s nápisem Viking a jinde mají možnost koupit lépe konstrukčně zpracovanou, lépe vybavenou a lépe sekající za 902€.

Vysvětlovat nikomu nic nemusíte, každý soudný člověk, který má všech pět pohromadě pozná, že motor B&S750 je horší než B&S850 co dostanu jinde a to nemluvím o dalších věcech namátkou: třech rychlostech vs. variátoru, plastových matkách vs. kovových rychloupínácích, malých kolách vs. velkých, obyčejných madlech vs. pogumovaných a spoustě dalších drobností. Občas je dobré při nákupu sundat klapky a používat i rozum, bohužel u někoho nedostatkové zboží.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 211.179 (?), 7.2.2015 17:51

Jednoznačne ste ešte zo 6-kovým Vikingom nemali tú česť.Pane tento stroj je poskladaný z najkvalitnejších dostupných súšiastok. Len tak z brucha - koľkokrát ste v kosačke videli ozajstnú trojstupňovú prevodovku? Koľko poznáte kosačiek ktoré vedia kosiť mokrú trávu?Tiež neni veľa typov kosačiek z BBC spojkou. Čo sa týka komfortu  - pokiaľ sa za ňu postavíte a skúsite si pozapínať ovládacie hrazdy tak prídete na to že mäkčený molitan nebude to najlepšie možné riešenie.Čo sa týka motora - celkom nechápem prečo by 8xx séria briggsa mala byť lepšia ako 7xx séria.Výkonnešia to snáď ano ale lepšia? Prečo? Len tak na okraj - čo sa týka motorov - viete pane briggsové motory sa vyrábajú kdekade po svete.Mnohokrát aj rovnaké na niekoľkých miestach za rôznu cenu z rôznou výbavou.U vikinga nenajdete nejaké lacnejšie varianty.A čo sa týka konštrukcie zatiaľ som sa nestretol zo žiadnym konštrukčným problémon.Pokiaľ by ste videli pokosenú trávu týmto strojom tak by ste si uvedomil že vikingáci tieto stroje vedia.

   Netvrdím že nemôžete kúpiť lacnejšie, ale ktorýkoľvek výrobca ktorý by toto všetko dal do hromady v tejto kvalite by bol cenove porovnateľný.

   A pane len tak na okraj. 6-kový Viking neni určený pre človeka ktorý chce tú najlacnejšiu možnú kosačku.Je určený pre toho čo chce podľa možnosti to najlepšie.Nemusí to byť práve MB 655GS V tej rade kosačiek je ich podstatne viac z nižšou výbavou ale rovnakými základnými vlastnosťami a samozrejne z lepšou cenou.

 A na koniec- bolo by navýsosť vhodné keby ste sa začali vyjadrovať na témy v ktorých sa vyznáte.Pokiaľ si pozriete 6xx vikinga na obrázku a prečítate 2 diskusie podobných odborníkov ako ste vy tak potom sa nedivím vašmu "prehľadu"v danej téme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.6 (?), 7.2.2015 19:19

A na to jste proboha přišel kde, že se motory stejné řady a různých výbav vyrábějí v různých místech? DOV je vyráběno údajně v Číně a 850ku plodí závod Poplar Bluff.

Pokud bych vybíral z nejkvalitnějších sekaček, asi bych sáhnul po profi hliníkové Hondě s motorem GXV a hydropřevodovkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 7.2.2015 19:42

laugh Mě se líbí jak se oháníte přehledem, ale sám ho nemáte.

Seču malou zahradu + pozemek u chaty dohromady 2000m na to jsem si pořídil 2 profesionální křoviňáky s obsahem 46 a 47 kubíků, čínský křovinořez na kolech, jednu neznačkovou rotační sekačku z Lídlu a jednu top sekačku od Alka konkrétně nejdražší model co nabízí 5300 BRVC, opravdu mi nejde o peníze, ale zároveň nechci kupovat něco jen proto, že je to dražší a přidaná hodnota nulová.

Silnější motor, aby jste věděl společně s kvalitním nožem a dobře tvarovaným skeletem, má za následek to, že taková lépe seče, ale hlavně mulčuje, to vám na školení asi neříkali, ale je to tak. Tak teď už to víte. Když pominu jiný tvar a materiál koše a postavím vedle sebe například tu zmíněnou sekačku Alka vs. Vikinga, nenajdete na Vikingovi jedinou věc a to opakuji jedinou, ve které by Alko Vikinga nepřevyšovalo. S mým přehledem je vše v pořádku. U vás vidím značné mezery, místo PR keců co do vás hustí je dobré občas porovnat i s konkurencí a vyzkoušet v praxi, nepsal by jste hloupě otázky, proč je silnější a dražší motor lepší a podobné pitomosti. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 211.179 (?), 8.2.2015 10:05

Obdivujem vašu neutuchajúcu túžbu po kopaní do niečoho čo vôbec nepoznáte, nikdy ste to nevyskúšali a poznáte to iba z obrázku.O vlastnostiach sa dozvedáte len z diskusií podobných "odborníkov" ako ste Vy poprípade z "odborných " porovnaní na youtube. Všetko je Vám hneď jasné, všetko viete a všade ste bol. Mno hotový chrobák Truhlík.V čechách ho tuším volajú brouk Pytlík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 8.2.2015 15:23

To jsem rád, že už víte s kým máte tu čest yes

Jinak mezi námi, co pořád máte s tím kopáním a dozvídání se z diskuzí, píšu vám, že na to, aby člověk poznal, že 850 je lepší než 750 nemusí studovat vysokou Stihláckou. Místo snažení se shazovat druhé, bych přivítal a nejen já nějaké technické info např. je zajímavé u Vikinga řešení koše s vrchním vysypáváním, pak neřeknu ani popel. Na diskuzi zaznělo, klidně si to ještě jednou přečtete, že jsou to kvalitní stroje, ale v konkureci trhu jsou např. tyto vlajkové (6tkové) předražené. Stejně tak Hondy budou vysoce kvalitní ale za 50 tyček mi taky připadají silně přes čáru, na komunální činost třebas OK, ale na obyčejné sekání zahrady se výhody ve spolehlivosti vytrácí a naopak ocením komfort, ovládání, vzhled, snadnost obsluhy, kvalitu sečení, mulčování atd.  Jinak existují takové věci jako Dtest, kde sekačky testují.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 211.179 (?), 8.2.2015 16:06

 Takže, vrchné vysýpanie koša znamená asi to že pokiaľ máte fest natlačený kôš, tak dojdete ku miestu vysýpania odkvačíte kôš, položite na miesto vysypania, odkvačíte hornú časť koša  -ktorá sa na pántoch odklopí a za pomoci rúčky umiesnenej na spodku jednoducho vysypete.Následne kôš sklapnete a nasadíte na stroj. Čiže odpadá hlavne u dámskeho pohlavia obľúbené vytriasanie 75 litrového koša cez malý vstupný otvor. Stačí Vám takto vysvetlené vrchné vysýpanie?

 A ja by som na sa oplátku mohol dozvedieť prečo je 8xx motor lepší od 7xx motora?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika