Malotraktory - srovnání Vari, Dakr a Robot - máte někdo zkušenosti?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
host - 33.146 (?) 
9.11.2007 12:52
Vari to v takových podmínkách jen ztěží zvládne (myslím tím 20 roků zatravněnou plochu v těžké zemi, a jestli je navíc udusaná...). Nejlepší bude, když si ji půjčíte a sám vyzkoušíte. Na staré PFce jsem na trávu používal řezací kolečko, nůž je na nic. Kolečko bylo z nerez plechu a spodní třetinou se při otáčení zarývalo do travního koberce a pěkně jej rozřízlo. Na Vari kolečko nemám, protože na trávu používám těžší techniku. P.G.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 139.173 (?), 20.11.2007 19:06

Mam jednoosy malotraktor TJ 5 měl jsem poruchu na motoru tu jsem odstranil ale nemužu nastavit zapalovani aby to startovalo před poruchou startoval na poprvi teply nebo studeny jestli mate nekdo zkušenosti potřebuju poradit co dělam špatně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
ladiki - (7) - 88.2 (?), 25.11.2007 22:46

Jestli se někdo z Vás rozhoduje mezi Vari a Agzat, tak dopuručuji jednoznačně Agzat. V obci máme tři Vari a dva Agzaty. Co se týká spolehlivosti a obsluhy je agzat o poznání výše.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.2 (?), 26.11.2007 15:25

Rozhoduji se mezi Vari a Agzatem (spíš to bude Agzat). Co všechno na obci u AGZATu používáte, máte případně i zkušenosti s "adaptérem" na přední vývod. hřídel (kdy je pak možné zapojovat i nářadí z VARI)?

Je nutné v případě adaptéru i změna velikosti kol pro pomalejší pojezd (např. pro lištovu sekačku)? Díky za info J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.250 (?), 26.11.2007 17:14
Co se týká obsluhy Vám věřím, ale jak jste hodnotili spolehlivost? Jak dlouho je na trhu Agzat a jak dlouho Vari!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ladiki - (7) - 88.2 (?), 27.11.2007 11:57

Konkrétně pro lištovou sekačku z originálního příslušenství Agzat, tam zůstávají origo kola.Sekačka se napojí na přední výstupní hřídel. Tato kombinace zajištuje vysoké "teréní" schopnosti celé sestavy. Ideální na sečení šikmých břehů. Ve spojení s dvoutaktním motorem nehrozí zadření motoru. S adaptérem na Vari zkušenosti nemám.

Vari je sice na trhu déle, ale po nástupu systému Agzat-máme rok výroby 97- to byla skoro revoluce v ovládání a kvalitě. Nebudu hodnotit motory, ty se dají nasadit různé, osobně mám původní 2 takt a spokojenost. Systém uchycení řidítek na Vari je velice poddimensovaný, následují problémy s třípaknovou spojkou, méně kvalitní převodovka a její krátká řadící páka.

S Agzatem jsem za těch deset let těžkého provozu- orba, tahání přetížené vlečky, sečení ve svahovitém terénu, připojení rotavátoru atd., neměl vážné poruchy. Při pravidelné údržbě jsem pouze jednou měnil spojku, ale né z důvodu poruch , nýbrž při špatné manipulaci při nasazování na rotávátor jsem ušťípl kus segmentu.

Podle mě Vari sice vyvýjí nové systémy, ale to jsou jen opravy z vlastní nedokonalosti, kdežto Agzat se vyrábí pořád stejný, protože je od základu robustní a trvanlivý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.2 (?), 27.11.2007 12:15

Díky za informace. Nemáte náhodou zkušenosti nebo Váš názor a 2 možné typy rotavátorů na připojení k AGZATu:

- Rotační kultivátor litina (podobný jako u VARI) - samostatná převovka s hřídelí a rotavátorovými noži + pomocné kolečko a radlička. Sice může dělat více do hloubky, ale asi není pohodlný pro obsluhu (nutno vše držet v rukách na řidítkách)

- Rotační kultivátor nesený - připojuje se k velké převodovce (tzn. kola zůstavájí včetně pojezdu) dozadu s pohonem z převodovky. Vzhledem k tomu, že se "nezapokovává" tak nedělá tak hluboko (udávají 10-12cm), ale "může to jezdit samo" - lehká obsluha.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ladiki - (7) - 88.2 (?), 27.11.2007 12:39
Mám zkušenosti pouze z rotačního kult. "litina". Myslím, že pro obsluhu bude lehčí nesený, ale jen na takovém pozemku, kde máte hodně místa na manipulaci. Rotávátor "litina" otočíte na pětníku. Osobně jsem místo radličky namontoval kouli ze starého tažného z auta a je to bez problémů. Má totiž větší odpor než radlička. Přední kolečko vůbec nemám - není potřeba. Práce je velice jednoduchá a nenáročná. Z mého pohledu a dlouhého provozu je tento rotavátor lepší. Kvalitně a hluboko zajede do hlíny, není náročný na údržbu. Navíc převodovku využívám i na kopčení brambor. Celé zařízení oproti nesenému zabere méně místa. Je konstrukčně jednoduché s lepší účinností.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 245.31 (?), 28.11.2007 18:15
V této diskusi jsem četl, že VARI přijde příští rok s úplně novým jednonápravovým strojem, který má vývod z převodovky. Nemáte někdo nějaké bližší informace? Mám MT7UNI a zatím si myslím, že nic lepšího žádný domácí výrobce nevyrábí. Bohužel UNI již přestali v Jičíně (teď Secogroup) vyrábět a nechápu proč. Dělaji jen MF70 to je hlavně sekačka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 11.107 (?), 6.4.2008 18:32

Vypadá to vypadá, že opravdu Vari bude mít nové stroje. Dnes na Techagru vystavují bubnovovou sto dvacítku motor honda GXV 390. Bubny na úhlových převodovkách propojeny kardanem a od motoru plochý řemen. Takže časovaný rozvod, nože se v prostřed překrývají a tudíž střed bude dobře vysečen. U všech bubnovek přešli na čtyři nože místo tří. Pěti rychlostní převodovka se zpátečkou Peerless a směrové spojky ovládané na řídítkách, takže zatáčení i otáčení je otázkou zmáčknutí patřičné páčky, takže asi další nové stroje od Vari budou následovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika