Malotraktor Tip Robot zkusenost



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 122.70 (?) 
19.11.2012 1:08

Robota mam doma snad vic jak mesic. Prvni pokus o orbu znamenal tri dny pobytu na rehabilitacnim luzku, zjistil jsem, ze je zapotrebi mit u sebe neustale naradi, aby se tu a tam dotahlo na co nezbyly sily pri vyrobe. Ale nyni se uz snad podarilo vse doladit, Robotem jsme v ramci priprav na maraton zorali i sousedum, a ted se chystame na orbu 4000m2 cca 130x30m pravidelne obdelavaneho pole, tak to snad pujde i memu osmiletemu synovi ;-) 

Rad bych dokoupil na jaro za robota neseny kultivator - mate s nim nekdo prosim zkusenost?  Funguje to?

A dik za predchozi rady, Robota zkoumal uz jeden Variista a velmi pozitivne hodnotil predevsim ovladanou spojku... asi to nebyl uplne spatny kup.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 2.73 (?), 24.9.2012 13:51

Příslušenství mezi značkami Vari, Robot a Mountfield jsou dost zaměnitelná, ne možná všechno, ale značná část ano. Já sám jsem některé věci v Mountfield dokupoval - když měli akční slevy. Bylo to mnohem levnější než od TIP i Vari.Příslušenství od Vari je nejdražší. Vozík k Robot se dá pořídit od Vares, prodejci Robot to nabízejí. Srovnávat Robot na 14" kolech s namotovanou bubnovou sekačkou s Mountfield se sekačkou - Mountfield vypadá jako hračka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 122.70 (?), 30.10.2012 0:50

Tak Robot uz je doma. Po nekolika opatrnych pokusech o zataceni jsem zhodnotil, ze na asfaltu zrejme velkymi polomery zatacek, nedela zataceni prakticky problem. Je obcas problem pri mensich polomerech, naraz to da ranu, ale zhruba trikilometrovy usek polni cesty uz zvladl i osmilety syn (na dvojku). Nastaly i prvni problemy s vyskakujici rychlosti pri zatizeni, opraveno vymenou prevodovky driv nez za 24 hodin. Zatim jsme se synem vyrazili na pole na hodinu pokusu o orani. Ze se v peti stupnich Celsia zpotim durch behem prvnich peti minut... zacali jsme v tri roky neoranem, spatne nastaveny pluh, malo zavazi, podkluzujici trava a nejvetsi chyba mezi ridtky a zemi, kdy jsem se rozhodl chybejici adhezi nahradit vlastni silou :-D.

Cim z pluhu sundavate barvu? Cim jej mazete? Jak pluh - rezaci casti brousite/kujete? A jak jej nastavujete? (vim, na tohle tema je uz spousta diskusi, beru zpet)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika