Je Heureka objektivní?



host - 194.226 (?)
25.3.2012 20:04

Dobrý den,

Citace: "Produkty se řadí dle popularity a hodnocení"

viz níže.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
host - 50.2 (?), 19.3.2012 21:51, zobrazeno: 11390x
Koukal jsem na stránky Heureky a musel jsem se smat jak nekteří prodejci posílají recenze na své sekačky pod falešnými jmény na heureku. Stačí se podívat na první místo jak uprostřed 20st mrazu v únoru nadšení rádoby zakazníci kupují a chválí sekačku :-)) Objektivnost je tady nulová docela si myslím že některé firmy si za umístěni platí u heurek platí aby se zviditelnili. Jiné jsou naopak uměle potlačovány.Jaký mate názor?
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 130.97 (?), 20.3.2012 15:08

Öbjektivnost je vždy otázka, Pravda je, že třeba sekačky Mountfield se tu nenajdou(proč?) a sekačky které se v Evropě posuzují za nejlepší a nejkvalitnější a to oprávněně se tady neumistují ani v první 50. Vždy to záleží na provozovateli jak to nastaví(a jakou míru objektivnosti chce) a i mně přijde že nastavení parametrů zde není nejštastnější. Podle jejich žebříčku bych se já neřídil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.55 (?), 22.3.2012 12:36
a cim se ridit? radami anonymnich uzivatelu zde ci jinde? radami casto, radami, sousedu znamich? problem recenzi je ze ty reklamni uz nejsou tak okaty. stejne tak vyrobky maji hrozne kratky cyklus. na druhou stranu sam obcas recenze pridavam tak verim, ze vetsina snad uzivatelskych je. pokud je na vyrobek jen chvala pak asi duvod ke zbystreni je. vybiram sekacku na vetsi plochu a z heureky jsem taky lehce zmateny. stejne tak je spousta negativu na mountfield ale s Ls 45 uz nekolik let max spokojenost. mohu tedy nabyt dojmu ze naopak ta negativa jsou smyslena. pevne verim ze i tady je vetsina uzivatelu co se jen deli o zkusenosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 121.4 (?), 25.3.2012 11:39

Dobrý den,

děkujeme za podněty. Můžeme vás ujistit, že řazení produktů je zcela nezávislé a neovlivnitelné prodejci. Produkty se řadí dle popularity a hodnocení. Recenze se snažíme pravidelně kontrolovat, aby nemohlo docházet k ovlivňování. 

Budeme rádi, pokud navrhnete jakékoliv způsoby či postupy, jak lépe produkty řadit, aby odráželi skutečnou realitu a dokázali jsme tak co nejlépe doporučovat produkty.

Děkujeme, Zástupce Heureka.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 194.226 (?), 25.3.2012 20:04

Dobrý den,

Citace: "Produkty se řadí dle popularity a hodnocení"

viz níže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 194.226 (?), 25.3.2012 20:02

Podle mě to objektivní je, jde jen o to, co za výstup z Heureky čekáme. Když kouknu např. zrovna na sekačky, vyberu Benzínové sekačky s pojezdem, tak mi tu momentálně na prvním a sedmém místě vypadnou dvě shodně hodnocené sekačky. Ta první je sice levnější, ale má menší počet recenzí a hodnocení. Jako perlička je na šestém místě sekačka s jednou jedinou recenzí a hodnocením Nepoužitelný. Z toho mi logicky plyne, že uživatelská recenze (hodnocení) nemá na umístění zvláštní váhu, což je v tuto chvíli sice víceméně dobře (viz možné ovlivňování pořadí), ale pak to také nemůže v principu vypovídat o kvalitě, tenhle údaj v tom prostě nemusí vůbec figurovat. Proto se kvalitní výrobek může umístit klidně až na konci seznamu. Beru to čistě z vlastního pozorování, obchod může tedy max. ovlivňovat jen recenze (i když i to někdy postačí :)). Jednou z věcí je i rozdíl mezi free a placeným obchodníkem už jen tato existence dělení může vnést pochybnosti.

Heureku beru jenom jako inspiraci, co se dnes asi tak prodává, abych se měl od čeho odrazit, ale recenze hledám už na jiných webech. Směrodatnější je pro mě jen hodnocení obchodníků. Petr L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
TomikV - (17) - 208.218 (?), 25.3.2012 22:41

Osobne si myslim, ze nektere recenze z Heureky nejsou spatne, ale je to potreba brat s rezervou. Musime si uvedomit, ze je to internet a pomerne anonymni, kde si muze kazdy psat co chce. Co u jednoho vyrobku jednomu uzivateli nevadi muze druhemu krajne nevyhovovat.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 57.182 (?), 26.3.2012 9:51

Já si myslím, že jde hlavně o porovnání cen výrobků o hodnocení tak nejde, protože to nemusí být zrovna objektivní, mě tam hlavně vadí, že tam není uváděna adresa prodejce, hned v prezentaci, dnes je i cena dopravy dost vysoká a tak je stále víc oblíben osobní odběr a tak by byl výběr ulehčen.Jarka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 187.34 (?), 26.3.2012 15:21

Je to opravdu úsměvné. Skutečně sedmá sekačka, která má absolutně negativní recenzi a jen jednu, je skutečně sedmá:-)). Takže je to náhoda a nebo si to někdo koupil?  První sekačka má zase sedm recenzí a všechny jsou v únoru uprostřed třeskutých mrazů a všichni kdo sekačku posuzují ji ještě nevyzkoušeli:-)) Asi půlka národa se uprostřed třeskutých mrazů vybrala koupit novou sekačku aby ji v garáži vyzkoušela a napsala recenzi:-)) Dokonce je tam recenze od Petra Morávka shodou okolností stejné jméno jako je majitel jednoho e-shopu který tyto sekačky prodává:-)). Sekačka Bosch Rotax 43 Ergo flex má recenzi 100% ale vychází jí průměr 88%. Tady by se ten kdo to počítá měl vrátit do školy:-)).  Mountfield tu není? Proč? Neplatí:-))) Pokud budu věřit, že je to nezávislé a neovlivnitelné, jak je možné, že anichž si výrobek koupím tak klidně udělám 10 negativních a nebo pozitivních recenzí? Že to nejde. E-mail muj, ženy, syna, mých rodičů a pokud nebude stačit založím si tolik e-mailu abych tam byl pod jinou osobou. Jo a recenze z ověřených e-shopů :-)) nedávno mi přišlo od Heuréky, abych ohodnotil shop, kde jsem podle nich nakupoval. Nic mi neposlali a tak jsem je osolil jaké bylo překvapení, že jak jsem to odeslal hned jsem mohl udělat recenzi na výrobek který mi neposlali tedy jak kladně tak záporně anichž bych si ho koupil. Tedy podle mne přání Heuréky je věc jedna, ale výsledek je, že opravdu pravdivé recenze možná nedosahují anii 50%. Otázka je zda za to někdo dostává peníze a nebo je to špatně nastaveno. Proto pokud se chci něčím řídit tak je to jedině D-test Heuréka to rozhodně není a pokud zástupce Heuréky chtěl podněty tak tady je má

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 144.210 (?), 28.3.2012 21:54
Na slovensku je Heureka platená takže plne komerčná U nás nefunguje na zozname funkcie tovar takže o objektívnosti Heuréky nemôže byť ani reč
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika