Husqvarna LC 48 ve - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 128.195 (?) 
27.6.2009 0:07

Niktorá kosačka nie je stopercentná. Mám nové AL-KO 5200 BRV. Kosí výborne, kôš naplní až po samí okraj suchú aj mokrú trávu. Jediný problém je tu umývanie, tráva suchá, mokrá, je jedno. Nalepí sa na šaši tak, ako by tam bolo lepidlo. Mám čo robiť dať ju dole a umyť. Ako vravím nič nie je 100%.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 230.221 (?), 3.7.2009 15:44

Husqvarna LC48VE? Absolutní katastrofa. při sečení neustále zjišťuji, že je koš prázdný, z důvodu neustálého ucpávání tunelu ke koši. Při každém čištění musím sekačku obrátit a důkladně vyčistit průchod tunelu, abych do toho debilního koše dostal alespoň nějakou trávu. Dále špatně řešené kolečka, které při sečení i nízké trávy na sebemenší nerovnosti neustále prokluzujou. Aretaci držadla je taky vymysl nějakého chytrého inženýra, žádné pevné spojení, neustále se viklá a jen čekám kdy to uletí. A to ještě nemluvím o tom, že při vjetí sekačkou do trávy větší než 15cm začne motor "kuckat". Takže pomůže jen přizvednutí a motor se zase chytne. Zkrátka jeden velký problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 230.221 (?), 3.7.2009 15:48

A nejvíc mě dokáže nasrat, že soused, který si koupil sekačku v Baumaxu za pár šušní, tyhle problémy nemá a směje se mi přes plot!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 230.113 (?), 26.7.2009 7:39

LC48V.Přes kladné a záporné hodnocení jsem se sekačku rozhodl zakoupit.V ČR je údajně vyprodaná, našel jsem tedy zastoupení HQ v Polsku a dovezl odtud.Vzhledem k dobrému kurzu vyšla na 11500.-.Design pěkný, ihned po dešti najela do mokré týdenní trávy, bez ucpávaní, otáčky motoru jsem snížil a zřejmě dodělám lanko plynu.Pojezd nešel dobře nastavit-byl dlouhý bovden.Oranž kroužky na kolech se asi budou smekat, půjdou asi pryč.Pravdou je chyba v aretaci držadla.zkusíme to vymyslet jinak, když už je sekačka doma.Mulčování mokré trávy je k ničemu, aspon jsem ji pěkně zalepil a tak čištění s hadici bylo bez účinku, nastoupila VAPka.Starty dobré.verze bez pojezdu musí být jen snad pro kulturisty.Demontáž plastů jednoduchá, plastu je hodně, uvidíme,co vydrží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
sopa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 190.202 (?), 27.7.2009 10:10
dosud jsem si myslel, že benzínové sekačky se nesmí ani příliš nahnout, ne tak zcela obrátit... nenateče olej do filtru?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.32 (?), 11.8.2009 14:47

Tato sekačka a ani jiné se nesmí obrátit nohama vzhůru, upozorňuje na to prodejce. Až budete nadávat, že Vám nejde motor, tak bych hledal chybu někde jinde než v sekačce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 62.137 (?), 11.8.2009 19:05

Na základě konzultace se servisním technikem HQ čistím tuto sekačku tak, že ji nahnu směrem na držadlo.

Po zkušenostech s provozem se chci ještě vyjádřit k onomu zde hodně omílanému ucpávání tubusu výhozu. Tubus se ucpe "zahltí" za předpokladu že:

1. sečete vysokou trávu na velkou pojezdovou rychlost

2. je-li tráva příliš mokrá a vysoká

Nicméně k onomu zahlcení za výše uvedených podmínek u mě docházelo až v případě, kdy množství trávy v koši dosáhlo zhruba 2/3 objemu koše. Toto je moment, kdy tráva již plynule nepadá do prostoru koše, ale z kapacitních možností koše se začíná hromadit u výhozového otvoru do koše.Tlak vzduchu od nože již nestačí masu těžké rozsekané hmoty zatlačit a posekaná tráva začne postupně přepadávat do tubusu. Tam se začne mísit s čerstvě posekanou travní hmotou a postupně zanese tubus.

Za běžných vlhkostních podmínek se mi tubus zatím nikdy neucpal. Po více jak tříměsíčním používání jsem se sekačkou spokojený.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 23.152 (?), 18.8.2009 21:15

pri čistení kosačky ked je nakloňená na bok tak z pod hriadela za nožom začne tiecť olej je to normálne alebo dôvod reklamovať inak kosí super

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek p - (13) - 2.210 (?), 13.5.2010 22:20

Tak jen postreh pro vsechny majitele LC 48 VE nebo normalni. Mam tuto sekacku taky se mi naplni kos do pulky a ucpe se tubus a koncim. Byl jsem odhodlan se ji zbavit uz me to stvalo. Koupil jsem ji v AZ centrumu v Kunraticich. Prodavac byl moc chytrej ze je trava bud vysoka nebo mokra. Rekl jsem mu ze nesekam poprve a on chytre reci. Zjistoval jsem dal po jinych prodejnach a vsude ze stim modelem je problem ze se ucpava. Az jsem mluvil s prodavacem z firmy z Pruhonic a ten vse vysvetlil. Tak problem je v nozi co je origo ten nuz je univerzalni a je urceny k mulčování. Nema vyhazovaci lopatky.  Koupil jsem tam nuz a hned nechal nabrousit a doma vyzkousel.

Jsem nadseny zlepseni o 1000% kos je tak napechovam ze nesel pomalu ani vysypat.  Timto dekuju prodavaci z firmy Husqvarna z Pruhonic.

Timto Husqvarna tezce zklamala tim ze svim prodejcum nerekla tak zasadni vec to o necem svedci.

nuz orig v sekacce
nuz orig v sekacce
nuz orig v sekacce 1
nuz orig v sekacce 1
koupeny nuz
koupeny nuz
koupeny nuz 1
koupeny nuz 1
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.103 (?), 14.5.2010 16:16
Ten novej nuz je original od Husqvarny pro tuto sekacku, nebo nejakej no name? Jako nahradni soucastku jsem to na webu nenasel. Jestli je origos, tak prosim napis nejake ser. nebo objednaci cislo, pod kterym se to da objednat a kde se da sehnat. Take bych ho vymenil. Predem moc diky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika