Husqvarna LC 48 ve - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
host - 205.92 (?) 
11.1.2014 11:43

Vážený, rozdíl je v tom že VE je elektrické startování, baterie navíc a ůdržba! Dle mého názoru to je zbytečné, protože tyto typy sekaček mají snadné startování až o 30% tak zvané Ready Start! Takže nemusíte tolik za šnůru silou tahat. K výše uvedenému příspěvku uvádím že se používá benzin Natural 95. Olej se dává zvlášt, jsou dvě nádržky jedna na benzín druhá na olej!! Protože jde o čtyřtakt ok? Přeji spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 65.32 (?), 5.5.2009 12:09

Potěšil jste mě, že se tento typ jeví jako dobrá sekačka. Dnes jsem si ji objednal. Bohužel je podle prodejce o ní velký zájem (do konce května je na ní akce) a v České republice nikde není. Musím si tedy ještě počkat 14 dní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 89.142 (?), 5.5.2009 18:49

Dobrý den,

myslím, že budete spokojený. Píšu sem jen zkušenosti, které jsem nabyl provozem. Zatím se vše jeví OK. Je ovšem možné, že se může časem objevit nějaký problém, tak jako u všeho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.234 (?), 18.5.2009 13:36

V pátek jsem tuto sekačku přivezl a včera poprvé vyzkoušel. Nevím, zda jsou mé poznatky pozitivní nebo negativní, protože terén na kterém jsem to zkoušel byl z části neudržovaný, tráva tak 30-40 cm někde tak do 10cm, vlhký, nerovný. Mulčování, tedy tzv. bioclip je z mého pohledu dobrá věc, posečená tráva je dobře zapravena zpět. Co se týká sekání do koše, tak vlká tráva ucpe tubus a sekačka se opět chová jako při mulčování. Uvidíme, až budu sekat proschlý trávník. Moje manželka velice ocenila elektrické startování a plynulost pojezdu. Sama prohlásila, že by takovou sekačku bez pojezdu tahat nechtěla (43kg s prázdným košem). Pro slabšího člověka a na malé zahradě, kde potřebujete u sekačky zvedat přední a zadní kola.

Motor má automatickou regulaci otáček,  já jsem sluchově nepozoroval žádné ochabnutí otáček.

Uvidíme, jak se bude stroj chovat dále, ale na to jaký jsem jí dal pro začátek zabrat jsem s koupí spokojen.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.114 (?), 26.5.2009 13:36

Zdravím,

mě se ucpat tubus nepodařilo. Sekám trávu pravidelně a snažím se dodržet pravidlo sekat max. 1/3 výšky. Když se začtete zde do různých diskuzí, tak zjistíte, že s ucpáváním výhozu má problémy více sekaček. Ovšem HQ je to tak nějak více přisuzováno. Domnívám se, že je to způsobeno tím, jak vysokou trávu ten daný dotyčný seká a hlavně jakou rychlostí.  V podstatě dostane do sečící zóny velké množství masy a ta zcela logicky zahltí vyhazovací otvor. Toť má domněnka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.114 (?), 26.5.2009 13:42

Ještě zkušenost se Servis Expertem. Včera mi poprvé oznámil výměnu oleje. Měl jsem už trochu obavy, zda funguje a jak je vůbec naprogramovaný z výroby. Měl jsem pocit, že jsem již prošvihl dobu na první výměnu (čas se čení jsem si evidoval pro jistotu extra na papír), ale pak jsem si uvědomil, že jsem nezapočítával mírné prodlevy mezi sekáním, kdy jsem zastavil motor (diskuze přes plot se sousedem apod.). Takže jenom potvrzuji, že to funguje a plním slib, že to sem hodím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 101.245 (?), 29.5.2010 14:19

Tak jsem si ji včera také přivezla a hned jsem vyzkoušela. Pocity zatím smíšené, jelikož jsem 8 let používala el.sekačku s pojezdem, takže na motorovou nejsem zvyklá. Startuje bezva, tubus se neucpal, ale sekám každých 5 dní. Akorát asi po 5minutách jízdy mi spadl z předního kolečka oranžový řemínek, který jsem zase nasadila. Sekám asi 2000m2 plochu. ¨Po dalším sekání dodám další zprávy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 207.238 (?), 28.5.2009 23:39

Dnes jsem si tuto sekačku koupil a jsem s ní velmi spokojený.Měli ji v prodejně Husquarny v Sokolově.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 34.176 (?), 14.6.2009 21:57

dlho som rozmyslal aku kosacku k novemu travniku. ako prva mi padla do oka prave tato husqvarna 48v. kedze sa na husqvarny znieslo na roznych forach mnozstvo kritiky, hladal som dalej. presiel som hondu, viking, sabo, alko a nakoniec som sa predsa len rozhodol pre husqvarnu. ztato nova 48V ma tubus s vacsim priemerom oproti predchadzajucim modelom, tak som to riskol.Zatial som s nou sekal 3krat. prvy krat to bola len skuska, prve sekanie noveho travnika na najvyssej vyske, takze som nenakosil nic. druhe kosenie bolo pol kosa, nemal som pocit ze by trava ostavala na travniku alebo sa upchaval tubus. dnes som po troch dnoch od posledneho kosenia kosil na stredne nastavenie a kosacka krasne kosila, kos naplnila naozaj na prasknutie, nebol absolutne ziadny problem. podotykam ze som kosil o 10.00 hod, travnik sa polieval o pol siestej, takze trava bola este vcelku vlhka. napriek tomu nebol problem.. samozrejme jedna sa o okrasny travnik, nie luku s 30 cm travou. ja som spokojny...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 34.176 (?), 26.6.2009 19:50
v mojom predchadzajucom prispevku som vychvalil husqvarnu 48ve do neba. zial prisiel tyzdnovy dazd, tyzden som nekosil, trava narastla tak na 10-12 cm., kedze uz sa nedalo velmi cakat na slnecne pocasie, rozhodol som sa kosit, aj ked trava bola vcelku vlhka. napriek tomu ze som kosil s kosom kosacka sa spravala ako mulcovacia :-(z dovodov uz popisanych vyssie... hoci som jazdil pomaly, pretoze som chcel mat dobre pokosene, tubus sa hned v spodnej casti upchaval a trava vypadavala spat na travnik v zlepenych plackach a kusoch. spinavy som bol ako prase, lebo kazdu chvilu som sa snazil travu z tubusu vybrat a tak zlepsit kosenie a zber... neviem ako by sa v takejto situacii zachovala ina kosacka so zadnym vyhazovanim do kosa, pretoze nemam taku skusenost. v kazdom pripade husqvarna to NEZVLADLA na celej ciare. Kedze ju uz mam tak s nou budem kosit uz len malu travu a co najsuchsiu, inac je kosacka nepouzitelna...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika