Husqvarna LC 48 ve - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 146.54 (?) 
9.5.2014 17:00

Dobrý deň,

mám podobný problém, tunel sa mi častokrát upchá a zistím to akurát podľa toho, že motor je už preťažený a nevládze mlieť trávu pod sebou. Ďalší problém vidím v nešťastne zalomenej rukoväti, už sa mi jedna zlomila, pri prechádzaní cez nerovnosti musíte niekedy za ňu zabrať a tým, že je z výroby ohnutá, tak má tendenciu sa v tom mieste lámať, nakoľko je oslabená, pomohlo by ten zlom posilniť priečne cez lom navarenou tyčkou, aby nedlošlo k ďalšiemu ohybu. Kosačka inak parádna, ale svoje vady má a kto tvrdí, že nie, je asi díler, nakoľko s touto už kosím 4 roky a štve ma, keď sa tunel často zanáša. Kosiť s ňou 30cm trávu, ako to tu niekto píše je zhola nemožné, jedine že ju zdvihnete na zadné kolieska, vo vzduchu ju predkosíte a spätným kosením dokosíte na požadovanú výšku. Nie je všetko zlato, čo nosí meno Husqvarna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 205.92 (?), 10.1.2014 19:02

Vážený, na sekačky typu Husgvarna musím pět jenom chválu. Vlastním sekačku Royal 47S už 15 let. Skutečně bomba, vytáhnu z garáže po zimě, benzin tam nechávám, nic nevadí, třikrát-čtyřikrát nacucám škubnu, a jedu!!! Vážení sekačka jde na první škubnutí už 15 let i při sekání, jak říkám, jednou a jedu.To si zaslouží Nobelovu cenu! Stále krásná, ale po těch letech zvažuji koupi LC 48VE. To jsou mé skušenosti at se všem daří

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 88.134 (?), 30.9.2010 11:23

je to tak trochu marketingový trik.. Tráva sa vačšinou tak prilepí, že spomínaný oplach je málo i keď necháte vodu pustenú 5 min. Áno sekačka má vstup na vodu, ale podla mojich skúseností (používam ju cca 6-7mesiacov) neumyje kosačku dostatočne. Vždy ju musíte ešte ručne dočistiť, vystriekať a vyčistit handrou. Takže komentár, že pustíte vodu, utriete a máte vyčistené berte s rezervou.

Na základný oplach to stačí a určite je to príjemná a užitočná funkcia, ale vždy ešte musíte poriadne dočistit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 60.140 (?), 2.5.2009 20:18

Přesně o této sekačce také uvažuji, takže mě vaše zkušenosti potěšily... :-) Jen se chci zeptat na jaké palivo je motor - stačí klasický natural 95 nebo se musí benzín mísit s olejem?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 60.140 (?), 2.5.2009 20:28

A ještě si dovolím jeden dotaz - na konci tohoto typu je "VE". Mnoho internetových obchodů nabízí stejnou sekačku, na konci je ale jen "V". Mezi "V" a "VE" jsem ale nikde nenašel rozdíl - nemáte tedy někdo tušení jestli se skutečně jedná o tutéž sekačku nebo zde skutečně nějaký rozdíl je?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 91.224 (?), 2.5.2009 21:51

Zdravím,

palivo Natural 95, olej se leje zvlášť, motor je čtyřtaktní.

To E na konci značí elektrický startér - tento model mám. To V se domnívám značí variátor, tedy plynulý pojezd.

Dnes jsem zkoušel mulčování, vše proběhl bez jakýchkoliv problémů. Tráva je skutečně posekaná na jemnou drť.

Zatím jsem se sekačkou velmi spokojený.  Za 13.590,- Kč je velmi slušně vybavená. Jak jsem již psal výše, je to má první sekačka se spalovacím motorem a pojezdem. Takže nemám možnost srovnání s jinými značkami. Nicméně už teď vím, že bych nechtěl sekačku bez variátoru. Ta možnost si zvolit rychlost sám dle terénu je fantastická. Někde jsem tu četl v jednom příspěvku (už nevím kde), že je to zbytečné a že se stejně jezdí na maximum. Nedovedu si to představit, protože pokud dám maximum já,  tak jdu poměrně svižným krokem. Možná pokud by byl rovný terén bez jakýchkoliv překážek, tak by to šlo, ale chyběla by mi u toho ta pohoda.

Ještě jsem si k ní zakoupil Servis Expert. Jedná se malý přístroj, který upozorňuje na potřebné servisní úkony. Upevňuje se na rukojeť a aktivuje se sám po spuštění motoru - zřejmě pracuje na detekci vibrací. Dle délky provozu se displeji se zobrazí ikona s příslušným znakem - pak je třeba např. vyměnit olej apod. Nemusím si tak sám sledovat a někde zapisovat, jak dlouho se sekačkou sekám. Uvidíme, jak se mi osvědčí.

Jakmile budu mít další zkušenosti ať už pozitivní či negativní, dám to sem vědět. Pokud máte jakýkoliv dotaz, ptejte se, když bud vědět, odpovím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 60.140 (?), 3.5.2009 8:54

Děkuji za vyčerpávající odpovědi! Teď jsem ještě trochu pátral na netu a "V" je ten samý model bez el. startéru. Takže asi půjdu do "VE", přece jenom el. start je asi pohodlnější... Ještě se zeptám - jaká je kvůli startéru u sekačky baterie? A jinak Servis expert je zjevně supěr věc, koukal jsem, že se dá pořídit do 500 Kč. Přece jen se ale ještě zeptám - jaké jsou intervaly výměny motorových součástí - mám na mysli právě svíčku, olej, vzduch. filtr... A dá se to udělat svépomocí nebo je třeba servis? Popř. nedělají v servisu problém, když je sekačka koupená na netu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 92.75 (?), 3.5.2009 9:37

Baterka je gelová. Nabíječka (jednoduchá) je součástí dodávky sekačky. Olej se mění poprvé po 5-ti hodinách provozu a pak cca každých 20 hodin. Ostatní dle potřeby, v manuálu je to popsáno. Většinu věcí si bezproblémů uděláte sám. Je zbytečné se s tím tahat vždy do servisu.

Osobně bych sekačku koupil pouze u autorizovaného zastoupení dané značky - klidně i přes net, tedy pokud bude mít prodejce e-shop. Na stránkách dané firmy si zjistěte, zda ten daný prodejce je autorizovaný. Máte tak jistotu, že výrobek bude originál. Přeci jen těch plagiátů je už hodně. Ohledně servisu - většina slušných prodejců dělá také servis. Snaží se ale servisovat převážně stroje koupené u nich. Předpokládám ale, že jsou povinni přijmout i stroj dané značky koupený jinde - nutno se prokázat platných záručním listem. Mluvím o záručních opravách. U pozáručních nevím, zda má možnost prodejce odmítnout opravit stroj, který není koupen u něj.  To All: jaké máte s tím zkušenosti, znalosti.

Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 60.162 (?), 3.5.2009 20:10

Sakra, s těmi plagiáty jste mě znervozněl... :-(To už se dělají i plagiáty sekaček? Zatím jsem slyšel jen o motorových pilách. Na druhou strnu je asi pravda, že u takové investice je lepší přihodit 1000 Kč a koupit to v kamenném obchodě se servisem a je to jisté.

Mimochodem, ještě hodlám pořizovat nějaké nářadí BOSCH - nevíte jestli i zde existují plagiáty?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 11.8.2009 21:05

Kamenný obchod nic neřeší, podíval bych se na stránky výrobce, kde jsou autorizovaní prodejci a tam bych takovou věc koupil, je pak jednodušší servisovat v rámci záruky bezproblémů kdekoli v ČR, při nákupu u nějakých pokoutných prodejců mají v servisech řeči. Taky jsem na netu našel o 1000 levnější HQ, ale při nákupu v autorizované prodejně mě dali navíc náhradní oleje, poradili s používáním a údržbou, navíc mi dali 700 slevu, aby mě ten rozdíl tolik nebolel.  Rozhodně nic nekupujte od cigánů a na tržnici :-D

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika