Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Vlastím křovinořez Oleo-Mac 740T již 8 let a nebyl s ním doteď žádný problém. Možná bych se měl zařadit do kategorie takových těch příštipkářů - rozhodně nejsem žádný profesionál, který přes sezónu navrčí s křovinořezem 350 a více hodin a je z toho živ.

Ten můj motor má naběháno tak 230 motohodin všeho druhu zatížení (tedy mimo nějakých kultivátorů apod. :) ) a pořád běhá skvěle. Moje zkušenosti jsou takové, že tlumení vibrací od motoru je opravdu horší než u Husqvarny (mám nasekáno tak 60 hodin s Husqv. 235R ), taže na nějaké pravidelné 7-hodinové maratony denně raději zapomeňte (dá se to, ale po 3 dnech je to už peklo), přesto dle subjetivního pocitu se mi s Oleo-Mac pracuje lépe(ještě, že nemusí sekat denně) lépe než se zmiňovanou Husqv. 235R - to ale může být dáno kvalitou toho konkrétního stroje (neznám její "historii" a nevím, co si ta Husqv. vytrpěla).

Můj názor: za tu cenu a s tou zárukou na nějaké sekání okolo domu, na zahradě či v sadě, vhodné tak do 30 - 40 hodin za sezónu, vydrží dlouho. Hlavně dobře mazat, čistit chladící soustavu, správné skladování přes zimu, čistit a vyměňovat filtry a stačí.
Zkušenosti se servisem a dostupností součástek: výborné.
Spotřeba: 5 m struny na cívce, průměr 3mm - 0,9 litru paliva za 85 minut sekání, s žacím kotoučem a trávou do 0,5 m je menší spotřeba - asi 90 minut. Raději kupovat popruhy na obě ramena - mnohem větší pohodlí, lepší rozložení sil a menší únava - dobré zkušenosti s Husqvar. popruhy - i stěmi základními, koupit si také chránič sluchu a očí - také dobré od Husqv. (ale ta cena - okolo 1000 Kč) - ty od Mountfieldu: 1) jsou rozdělené chrán. sluchu a očí, 2) ten chránič očí (kovová mřížka) stojí za prd - opírá se o čelo přes takovou černou pěnu a jak se v létě potíte, tak to je teda zážitek, a v zadu na hlavě drží ten chránič pouze na gumě - panebože to je řešení........., a ta sluchátka, to je také věc. Ale rozhodně doporučuji používat alespoň tyto 2 ochranné pomůcky. Bez sluchátek vás bude po té hodině bolet hlava.... a ten chránič očí (štít s mřížkou) také leccos chytí, je pravda, že při určité hře světla a stínu je přes něj hůř vidět(je třeba vyzkoušet), ale často zabrání střetu větvě strumu nebo křoví s okem, když jste zabráni do práce a postupujete a postupujete.....

Samosřejmě, kdo chce větší pohodlí i pro krátkodobější práci přes sezónu, tak ať si pořídí Husqvarnu střední třídy nebo jinou výše zmiňovanou firmu a bude také velice spokojený - servis je také dobrý, sice si trochu připlatíte, ale možná to někomu za to opravdu stojí. Snad podle vlastního pocitu se necítíte tak unaveni. Pro profesionály je asi volba jasná - pořádné nářadí je půl řemesla a ty mašiny si na sebe vidělají.

Ať Vám to šlape
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika