Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pán už si vybral, přesto bych několik bodů k výběru. Budu tu obhajovat dvoutakty se kterými dělám skoro třicet let.

1. SPOLEHLIVOST,  za celou dobu jsem měnil snad jen pružinu spojky u Stihlu FS-360, to byla 50ccm mašina a nezničitelná, shodná byla ještě 500.

2. VÝKON, s vhodným nástrojem jde okamžitě do otáček, jasně pokud je karbec dobře nastavený. Používejte lehké nože. Na trávu stačí 1.4mm a 300délka. Tento nůž používejte místo těžkých trojzubů a místo struny u slabých křovinořezů tedy pod 30ccm. Ale můžete použít i 1.6mm nemusíte mít strach ani když do něčeho narazíte, nezohne se jak 1.4. Já používám na vyžínání pasek H-327, pro mě nej strojek co jsem kdy měl. Lehoučký a lehce zvládá už třetí sezonu v lese. No jak jinak, už není v nabídce, jako vždy když to za něco stojí jako pila 346.

 3.VIBRACE, často se s tím tady setkávám. Pokud chcete snížit vibrace na minimum musíte mít lehký nůž. Pokud na slabý vyžínač nasadíte těžký trojzub tak to mlátí. A čím máte slabší stroj tím víc to platí i ostřit musíte s citem ne mít jednu stranu sebranější víc jak druhou. Samozdřejmě brousit po celé délce a tím max. snížit odpor. Kdo nevěří ať si to vyzkouší, tupý a následně vybroušený nůž po celé délce, ne jen konce. Jinak u opravdu silných křovinořezů toto moc řešit nemusíte, ta mašina si poradí absolutně se vším. Ale přece jenom u FS-500 jsem měl poprvé trojzub 350mm a protože to byl opravdu pořádný flák ocele, bylo to moc i na tento stroj. Prostě píšu to stále dokola, aspoň 300mm délka ať to má má nějaký záběr a hnete se dopředu. A maximum 1.6mm síla ocele, která vám postačí na jakoukoli buřinu i slabý dřevnatý nálet.

V podstatě vidíte vše se točí pořád kolem vhodného nástroje který na to nasadíte. Hodně muziky můžete udělat i se slabým strojem, pokud ho nebude přetěžovat. To znamená struna a pořád plnej.  Jinak, popruhy se dají koupit podobné jako duo od Husg. tuším za 700,- Nehrbte se u práce, dá se to pořešit lekým nedotažením řidítek, kdy si přitáhnete rukojeťi podle terénu k sobě nebo naopak. Já to podkládám kouskem igelitu. Ne řidítka jsem žádná za ty leta nepoškodil, jak měl starost jeden diskutující. A i kdyby, koupím nová pořád lepší jak se nenarovnat a oddrbat si záda. Jinak ten výběr, když koupíte značkovou 35ccm máte pomocníka na celý život. Píšu schválně značkovou. Protože jsem se setkal s 50ccm noname a zdaleka nedala to co H-535.Tak snad to co jsem napsal bude někomu k užitku. Nezapomeňte LEHKÝ NŮŽ O TOM TO JE!!! :-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika