Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím čtenáře i přispěvatele do tohoto fóra,

bylo mě 65 let, mám vyměněný kyčelní kloub a sekání cca 1500m2 v podobě běhání za sekačkou kolem našeho RD se mě proto pomalu "zajídá". Uvažuji o zahradním traktoru a došel jsem k tomu, že pro moje potřeby by mě naprosto vyhovoval shora uvedený traktor Stiga s hydropohonem se záběrem 84 cm. Servis bych měl ale cca 20 km od baráku v Hronově. Pozemek mám téměř na rovině, je obdélníkového tvaru a kromě živého plotu po obvodu zde není skoro nic, co by jeho sečení dělalo složitým. Nemíním s ním tahat, vozík, hrnout sníh ani používat další přídavné nářadí. Na to mám jiné zařízení. Přečetl jsem zde na fóru hodně pochybností o tom, co může člověk v podobě traktoru za necelých 50 tis., pokud se kvality týká, získat a jsem si toho vědom. Na druhou stranu ale investovat podstatně více peněz do lepšího traktoru na takovouhle výměru se mě nechce. Mám jen obavy z toho a proto tento příspěvek píšu, že traktor je vybaven hydropohonem Hydro Gear, na který jsem tady mnoho chvály nenašel a je zde velmi často prezentován tak, že jeho životnost je výrazně nižší, než životnost pohonu TUFF TORQ, zejména z důvodů nedokonale vyřešeného chlazení hydropohonu.  Jak jsem uvedl, budu s ním ale jen sekat těch 1500m2 zhruba co týden až 10 dnů udržovaného trávníku na rovině bez zatěžování přídavnými zařízeními.    Můžete mě prosím vy zkušení majitelé zahradních traktorů či servisní technici nebo opraváři říci svůj názor na věc, zda mám mít z tohoto typu hydropohonu obavy, protože je to zařízení, které je v případě opravy či výměny cenová darda. Jinak místní prodejce mě nabízí traktor MTD SMART 130H, mající naprosto typově i výkonově shodný motor Brigs jako má Stiga 3084, ale záběr je 92cm a hydropohon má údajně TUFF TORQ K46. Cena je asi o dva tisíce vyšší než by byla u Stigy. Dodavatelem je ale Garland a s ním nemám dobré zkušenosti a nějaké přílišné chvalozpěvy na kvalitu traktorů MTD a cenu ND jsem tady pokud se pamatuji moc nečetl.

Děkuji předem všem za jakékoliv praktické zkušenosti a poznatky ať už z provozu, servisu či oprav k danému tématu, které mě konečné rozhodnutí, co koupit, usnadní. Mirek

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika