Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vítám vás v této diskuzi, vybíráme bubnovou sekačku a zaujal nás nejvyšší vyráběný jednoúčelový model sekačky výrobce Motor Jikov Green typ BDR 583 SLEV, která získala v roce 2013 dvě ocenění za technickou úroveň. Tento model prodává i Mountfield pod označením BDR 583 Vario.

1) Stroj nás zaujal hlavně kvůli regulovatelné rychlosti pojezdu, což považuji za velké plus při sečení, neboť ostatní modely mají buď konstantní, případně umožňují si před sečením zvolit jednu ze dvou rychlostí. Na druhou stranu z toho vyplývají i jisté obavy, když toto řešení (variátor s klínovým řemenem) na ostatních jednoúčelových sekačkách výrobci ještě nepoužívají (nebo mi není známo), že zde může časem vzniknout nějaký problém a bude nutná další investice do výměny ať už řemenu, nebo rovnou řemenových kol, či ložisek a hřídelů, díky zvýšenému namáhání, které s tímto způsobem regulace rychlosti pojezdu souvisí. Máte s tímto řešením dlouhodobější zkušenosti, které by zmíněné obavy vyvrátily?

2) Sekačka je osazena motorem B&S řady 950, který má mazání rozstřikem, nikoliv tlakové, jak je tomu např. u řady motorů B&S 850 I/C. Vzhledem k tomu, že bude stroj používán převážně na rovině, případně v mírném svahu cca do 20°, má to nějaký vliv na životnost samotného motoru?

Rozhodujeme se ještě mezi nižším modelem BDR 581SL Bella (konstatní rychlost pojezdu), jenž je nyní prodáván za sníženou cenu 18.500 Kč a loňským modelem BDR-620B Lucina 65 (dvě rychlosti pojezdu 2 a 2,8 km/h) za 23.000 Kč. Model BDR 583 SLEV s variátorem se prodává za 25.000 Kč, což třeba oproti modelu Bella, ze kterého v podstatě vychází, je 6.500 Kč, což není zanedbatelný rozdíl, ale zase je za to silnější motor, variátor pojezdu, 6 otočných žacích nožů.

Co byste osobně doporučili? Budu vděčný za vaše názory. Zajímají mě především praktické zkušenosti. Díky. Hezký den, Jirka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika