Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sám jsem uvažoval o Dolmaru, protože už od něj mám pilu, ale prodejce mě odradil. Uvažuju o 430 U. Doporučil mi Stigu která má sejné motory ale lepší odpružení. Doslova mi řekli, že motor dobrý, ale dál nic moc. Nejbližší servis na Dolmar je Praha, Brno, Ostrava a na náhradní díly je dlouhá čekací doba, posílají je z Německa. Ale ta Stiga je dražší.

Měli tam i ten Vámi uváděný Dolmar MS 335.4U. Ta hmotnost není až tak velká ale výhoda je opravdu kvalitní zpracování dílů. Je stejně robusně propracovaný jako ta 430. Takže když trefíte kořen nebo kámen tak nemusíte mít obavu že bude stroj K.O. Právě některé konkurenční stroje jsou na těchto materiálech odlehčeny a vypadají jako vyžnívač. Na dosekání po sekačce dobry ale vysokou trávu bych s nimi nesekal. A jsou max. o 1kg lehčí... S takovým strojem něco trefíte a hřídel jde doháje nebo v horším případě zranění obsluhy a servis vám řekne, že se na to záruka nevztahuje...

Sám uvažuju ještě o Hitachi. Ale zatím na ně zkušenosti moc žádný kvalitou by to měl být taky Japonec ale jak je to s náhradními díly a servisem zatím netuším. Prodejce mi řekl že servis zajistí případně i díly. Tyto stroje jsou na tom taky lépe váhově a výkon postačující. Ten Oleo Mac bych taky nebral v průběhu servisování obzvlášť u Pana M... d jim za sedm let nasypete tolik jako za další nový stroj jen na servisu.

A ještě ohledně váhy. Dolmar dělá i přes robusní provedení poměrně lehké stroje. Ale musíte porovánat stejné co do kubatury tak dvoutakty s kvoutakty a čtyřtakty...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika