Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Záleží na opotřebení formy, struna se vyrábí tak, že se hmota na výrobu umístí do mašiny podobné velkému mlýnku na maso a podle nástavce "formy" pak z dírek vylézá požadovaný tvar a rozměr, pokud už je forma opotřebovaná, pak má o pár o nějakou desetinku jiný rozměr, to jestli máte na křovinořezu 1,4mm nebo 1,37mm opravdu neřešte laugh

Ještě jak pán psal, že hranatá struna vydírá ústí strunové hlavy, pokud máte kvalitní hlavu, pak struna nic nevydírá, pokud můžu radit, tak si kupte kovovou Jetfitku, ta má náběhy a struna plynule vychází ven, takže se nic nevydírá a struna se neláme. Kromě materiálu životnost a výdrž struny nejvíce ovlivńuje i rozměr, čím silnější struna, tím déle vydrží. Kromě značkových křoviňáků mám i čínský 52ccm obsah a 3,3mm hranatá modrá struna AMA za 70Kč vydrží posekat 2000m2 defakto bez opotřebení, takže pro obyčejné domácí sečení není potřeba nic vymýšlet, stačí nejlacinší hranatá 3 - 3,3mm struna. Obroušení hrany jak píše Standa řeším otočením struny ostrou hranou vpřed, tím opět zvýším řezný účinek, po ošoupání 4 hran koneček 2cm obrousím o kámen nebo ustřihnu povysunu strunu a funguju dál. Pokud máte vyžínač, kde musíte používat struny 1,4mm pak rozdíl nepoznáte, jak kulatá, tak hranatá struna jsou tak tenké, že budou sekat velmi dobře, ale zároveň obě nic nevydrží, rozdíl poznáté u hlavně u silnějších strun.  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika