Opravdu nevím, co k tomu mám napsat. Vysévám a pěstuji stejně jako papriky, rajčata, petunie apod. Pěstuji v kelímcích z automatu na kávu, Naplním substrátem, proliji vodou a na povrch nasypu semínka (cca 8-12 na kelímek), Zakryji folií- mám je skoro ve tmě, při teplotě cca 24 °C (u salátu není důležité klíčí i při podstatně nižších teplotách). Asi druhý den pustí semena klíčky, zasypu je zeminou a dám je na okno (severo východ- mám teplotu 18 °C). Asi tak za 14 dnů od výsevu pikýruji- 4 saláty do jednoho kelímku (kelímky mám rozděleny na čtyři samostatné oddíly plastovými přepážkami).A tak je tam mám do výsadby.Loni jsem vyséval 8.2. na obrázku sazenice 8.3,, do studeného pařeniště jsem dával 29.3., obrázek z pařeniště nevím ze kdy je, první saláty (hlávky) jsem měl 2.5. Letos jsem vyséval až 19.3., včera jsem přepichoval, asi budou trochu později (počítám tak kolem 8.5.), on to skoro dožene.
Ve vyšších teplotách by se asi salát vytahoval, nižší by pro něj byly asi vhodnější. Já mám prostě v ložnici tyto a tak ho tam pěstuji. Nemám jak to jinak řešit a tak se s tím nezabývám. Prostě chce to zkusit, kde máte v bytě nejlepší podmínky.
Mr Big