|
Závady při výrobě domácích uzenin?
|
|
|
|
host - 67.130 (?) 17.1.2009 15:00
Mno, já si doby před 48, lety nepamatuju. Pamatuju si ale doby let... třeba sedmdesátých kdy u dědy ve spíži vždy visela šíška vysočiny, báječně proschlá a mastná... a já mooc rád zařezával. Občas koupím šišku i do mé spíže... ale není to ona ani zdaleka. Suché, chuti mdlé, nevýrazné. Rád bych připlatil ale nevím kde.
A tak žužlám tu náhražku, paradoxně vzpomínám na doby bolševika:-), a čas od času si udělám poctivé uzené.
Uf, to jsem dostal chť na něco dobrého:-))
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10
|
|
|
|
host - 114.91 (?), 14.10.2023 20:52
Klobásy a párky mám O.K. Ale problém mám se salámy. Chuťově dobré, ale. Salámy naplním, udím3-4hodiny 65 stupňů, pak dám odvařit. A teď problém.Salám vytáhnu z hrnce a střeva jsou plná vody.Tak je propíchnu, voda vyteče a obal na mase skoro plandá. Nevím kde soudruzi udělali chybu. Poraďte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 15.10.2023 7:52
To neví do dneška hodně lidi, kde udělali soudruzi chybu. Maso neudrží vodu.Muže to být - tupý mlýnek (tedy spálené maso),salám je silný a do udirny daný studený z lednice, proste pouštět kouř až na teplý salám. Zkoušet a zkoušet.Při míchání ruce zebou až je to nepříjemné. To je dobře.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.226 (?), 27.2.2009 10:48
Zdravím všetkých: Voda alebo ľad, toje jedno, hlavne musí byť všetko studené aj maso, nemá význam ľad ak má mäso 28 stup. / pri zabíjačke je v miestnosti niekedy aj viac, všetko sa okolo varí, smaží, umývajú sa nádoby v teplej vode.../ tak hlavne miešať studené... Doporučujem všetky zložky korenín rozmiešať vo vode, netvoria sa zhluky papriky... Kto má rád aj s rascou / kmínom / urobte silný vyvar rasce / kmínu/ nechrupe medzi zubami, vychladiť a do toho dať sol, papriku atd... Doporučujem cesnak dať až pred plnením inak tvorí nazelenalé fľaky, není na závadu ale nevyzerá lákavo... pri údení stejne sa prehreje a prejaví sa jeho chuť a hlavne nebudú tie nazelenalé fľaky čo niekto považuje za začiatok kazenia sa klobás... nebojte sa pridať za lyžicu práškového cukru / moučky / tak na 5kg mäsa, mäso menej oxiduje /tmavne /
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.15 (?), 19.9.2008 10:17
Já si pamatuji dobu jak jsem co by malý ogara chodil do sklepa na klobásy byly takové seschlé rapaté mňam a to výborné uzené které bylo uskladněné venku ve voliéře místo andulek smozřejmě v zimě tu chuť si taky dobře pamatuji. Z Rakouska si vozím vynikající slaninu na tenoučko nakrájené je uplně skvělá a bez ničeho jen tak na chuť. Z.M.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.52 (?), 8.11.2008 16:30
Dá se některý běžně prodávaný kuchyňský robot srovnat s prací řeznického kutru? Mixéry jsou většinou úzké a rozmělněné maso nepadá ke dnu na nože a tím se těžko celá dávka rozmělní. Asi je lepší mašinka na maso a šikovné hnětací ruce. Snad ještě ponorný mixěr, ale směs se brzy ohřeje. Ahoj
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 67.130 (?), 17.1.2009 15:00
Mno, já si doby před 48, lety nepamatuju. Pamatuju si ale doby let... třeba sedmdesátých kdy u dědy ve spíži vždy visela šíška vysočiny, báječně proschlá a mastná... a já mooc rád zařezával. Občas koupím šišku i do mé spíže... ale není to ona ani zdaleka. Suché, chuti mdlé, nevýrazné. Rád bych připlatil ale nevím kde.
A tak žužlám tu náhražku, paradoxně vzpomínám na doby bolševika:-), a čas od času si udělám poctivé uzené.
Uf, to jsem dostal chť na něco dobrého:-))
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|