Uzení třešňovým dřevem



Stránky: 1,  2   
dan.sko - (1) - 81.204 (?) 
24.6.2009 20:46, zobrazeno: 23305x

Zdravím všechny udiče. Prosím chci se zeptat dá se udit třešňovým dřevem???

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 25.6.2009 20:03

Dá se, má podobné aroma jako švestka, takže spíše na douzení. Dva roky zpět jsem udil na třešni klobásy a byly opravdu super.
martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.212 (?), 25.6.2009 20:43

Naprosto bez problémů. Třešňové dřevo je trochu méně výhřevné než buk, takže s ním udím v létě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
samli - (11) - 201.190 (?), 28.10.2009 19:13

tresen je v pohode ale udit jen primym plamenem a tak do 4h dele je produkt cerny jak uhel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 28.10.2009 19:30

Uzení přímým plamenem? Co to je? Neříká se tomu jinak taky opékání?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
samli - (11) - 201.190 (?), 28.10.2009 19:42

to fakt ne, myslite ze kdyz drevo hori tak nekouri??? jeste se ferdo mas hodne co ucit...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 224.11 (?), 27.11.2009 19:27

To fakt nevím asi máme každý jinou třešeň. Udíme skoro celý den, maso je růžové a naopak dřevo namáčíme aby kouřilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Georg_rostak - (9) - 245.35 (?), 30.3.2010 20:29

Taky udím třešnovým, ale udím prostě jakýmkoliv ovocným peckovitým dřevem a bez problémů nikdy nebylo černé. Ale bohužel ovocnýho dřeva je čím dál tím míň a blbě se schání a když už se nějaký sežene, tak nevědí co by za něj chtěli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 30.3.2010 21:36

Když ovocné dřevo neseženete, můžete udit bukem, výsledek bude taky výborný. Stejně tak další tvrdé listnáče.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 231.183 (?), 31.3.2015 15:38
To snad nemyslíte vážně! Takové bludy. Já udím na třešni 2 dny a maso je krásně vybavené a žádný uhel ani dehet. Dle vašeho příspěvku ani nevíte, co je to uzení a pletete si to s pečením.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika