Fuet



Stránky: 1,  2   
M. D. - (2) - 161.52 (?) 
2.1.2015 12:38, zobrazeno: 72415x

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 92.152 (?), 2.1.2015 15:52

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.149 (?), 2.1.2015 19:32

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 235.130 (?), 3.1.2015 9:43

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

čabajky
čabajky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 3.1.2015 11:47

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 235.130 (?), 3.1.2015 12:51

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.149 (?), 5.1.2015 10:11

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 75.21 (?), 5.1.2015 12:48

Ještě jsem našel lepčí fotku.

čabajky
čabajky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 75.21 (?), 5.1.2015 12:49

A současnost:

Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 75.21 (?), 5.1.2015 12:51

A chorizo hotové

Domácí klobása fuet
Domácí klobása fuet
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika