Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moje zkušenost - Předehřátá udírna, dřevo co nejsušší, bez kůry /buk, bříza,olše, dub/,žádné piliny, kouř téměř nemusí být vidět, nezavírat komín - vlhkost musí pryč, když maso prohřejete v horké vodě, tak docela rychle okape a oschne, povyuzení /dle velikosti kusů-6 až XX hod.,při teplotě 60-80st.,na první hodinku i 100 st../je možné jej znovu dát do horké /ne vroucí/ vody a cca 40 - 60 min tepelně doupravit,/odplaví se i škodliviny z povrchu, kdo chce může vodu po cca 5 min.slít a dát novou, a také ochutnat slanost a případně doupravit přisolením vody- po této úpravě je maso měkčí.

Maso se dá solit nasucho, namasírovat solí odhadem/,nebo naložit do láku cca 4 - 5 procent, kdo jak solí /více 5 či méně 4procenta/,například na "špičku" /bůček/ stačí i 14 dnů je-li slabší, i po obyčejné soli je maso uvnitř růžové, po pragandě červené a času stačí podstatně méně, ale nepospícháme li...,chceme li mít jistotu, dobu je lepší prodloužit, a poté zkontrolovat např.rozříznutím většího kusu na dva, barava by měla být i uvnitř stejná.

Lák 4 procenta,-do převařené vychlazené vody přidat sůl a rozmíchat, na 1 l vody 40 gr kuch..soli, Na 5 l./200gr.,na 10 l/400 gr.-výborně poslouží kuchňská univ.odměrka na mouku, cukr,sůl atd.

Lze použít i na ryby /podkovy stačí naložit přes noc, velký cejn takto připravený /jen slaný lák víc nic/ a cca 6 hod.uzený, je to nej...

Maso dávám do spodní plast.nádoby do lednice, kdo má možnost, tak studený sklep a kamenina /nebo plast nádoba/

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika