Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Ešte jedna poznámka k degustačnému bodovaniu, teda hodnoteniu jednotlivých parametrov jabĺk (viď foto 1). Mám výhradu ku kolonke "hodnotenie chuti podľa kyslosti". Podľa mňa nespravodlivo preferuje sladké odrody na úkor tých ktoré majú viac kyseliniek, ale aj na úkor tzv. chuťovo harmonických sort (práve vybalancovanosť cukrov a kyseliniek by mala byť považovaná za prednosť). To že je jablko sladké ešte nemusí zďaleka znamenať že je kvalitnejšie, viď spústa tzv. "fádne" sladkých odrôd. To že v tejto kolonke (viď foto 2) bol napr. najvyšie Starking - a Topaz medzi poslednými - podľa mňa diskriminujúco ovplyvňuje celkové hodnotenie. Ja by som túto kolonku ("hodnotenie chuti podľa kyslosti") zrušil. IH. P.S.: Tu na fóre je viacero diskutérov ktorí sú pozývaní ako degustátori (Jiří II, Mittwoch, dr.Vysloužil...), bol by som zvedavý na ich názor.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika