Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Ešte jedna poznámka k degustačnému bodovaniu, teda hodnoteniu jednotlivých parametrov jabĺk (viď foto 1). Mám výhradu ku kolonke "hodnotenie chuti podľa kyslosti". Podľa mňa nespravodlivo preferuje sladké odrody na úkor tých ktoré majú viac kyseliniek, ale aj na úkor tzv. chuťovo harmonických sort (práve vybalancovanosť cukrov a kyseliniek by mala byť považovaná za prednosť). To že je jablko sladké ešte nemusí zďaleka znamenať že je kvalitnejšie, viď spústa tzv. "fádne" sladkých odrôd. To že v tejto kolonke (viď foto 2) bol napr. najvyšie Starking - a Topaz medzi poslednými - podľa mňa diskriminujúco ovplyvňuje celkové hodnotenie. Ja by som túto kolonku ("hodnotenie chuti podľa kyslosti") zrušil. IH. P.S.: Tu na fóre je viacero diskutérov ktorí sú pozývaní ako degustátori (Jiří II, Mittwoch, dr.Vysloužil...), bol by som zvedavý na ich názor.