Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak jsem po letech opět objednal nějaké stromky z renomované školky ve Střílkách. Včera přišly. A musím řáíci, že se hodně změnilo. Pryč jsou doby, kdy univerzálními podnožemi byly ptáčnice, myrobalán, J.TE.E a kdoule. Školka sice nemá sortiment přehnaně široký (v tom se dovozovým shopům rovnat nemůže), zato většinu odrůd nabízí ve více tvarech a na různých podnožích. V tom (možná se pletu) nemá u nás konkurenci. Všechny stromky jsou dobře vyvinuté, perfektně zabalené. Žádné polámané kořeny, zaschlé výhony, odřená kůra, vylámané pupeny. Na kořenech je sice poznat, že byly vyorány na podzim, ale vůbec to nevadí. Ocenit musím i to, že prodejce mi aktivně zavolal, když neměl požadovanou kombinaci tvaru a podnože. Potud perfektní.
    Třešnička na dortu ovšem chybí. A je to dost velká třešňa. Všechny stromky jsou opatřeny cedulkami, to je pravda,  ovšem bez názvu!  Něco tam asi kdysi vytištěno bylo, ale je to pryč. Moje štěstí je, že si pamatuji, co jsem objednal, ptáčnici od Gisely poznám a dál už byl každý stromek jiný druh. Ale pokud by si 5 různých lidí objednalo každý jinou odrůdu jabloně, tak z té představy mě mrazí.
   Tak se ptám: Je to opravdu nutné? Proč mohou cedulky z Německa - ale i od Chovance - být čitelné i po letech? Opravdu si prodejci myslí, že pěstiteli je úplně jedno, co si vysadí? Není to škoda, dát si práci s tak kvalitním výpěstkem a pak ho pokazit prázdnou visačkou?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika