Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

ahoj Ondro

Ozvi se někdy!. Musím ti napsat o firemním samotáři Major ze sadu Sosnová. Musím ti přiznat, že mě tento samotář velice překvapil.Po letošní květnové mrazivé redukci mě Major mile překvapil. Letos byl úplně obsypaný plody velikostně i tvarově podobné Spartanu. Při ochutnávce přímo ze stromu byl už zajímavé chuti a šťavnatý.Plody měly letos zelenožlutou barvu a z poloviny červené líčko. Zuccalmagliova reneta letos opět dosahovala velikých výnosů krásného vybarvení a plody dosahovaly i kilových hmotností. Je zajímamé, že co se starám o sady si Ontario ještě nevzpomělo na alternaci vynosu a jistí mi výnosnost sadu a je pořád obsypané pěknými plody. Nechápu v čem je Jonared kromně barvy jiný od Jonathánu, ale je velice ůrodný a spolehlivý než to Jonathán ůplně vybouchl a i Idared byl bez úrody. Spartan byl letos chuťově úplně perfektní a měl dokonce i karmínové pigmenty v dužnině letos by určitě vyhrál na degustacích kdyby nebyly ovlivněny jenom novinkami, které letos v květu vymrzly. Nevím jak vy, ale já pozoruji poslední dobou s tzv. glob. oteplováním klimatu, že se rapidně zlepšuje chuťová kvalita plodů starých odrúd, které v chladnějších letech byly jen průměrné a to jim pořád zůstává stálost v klimat. odolnosti!!

A ještě musím letos opět pochválit Strýmku. Stromy byly opět spolehlivě zaplozené a plody dosahovaly střední až větší velikosti s krásným nádechem červeného žíhaní a téměř bez strupovitosti. Nechápu kde Strýmka přišla ke pomlouvačné pověsti, ale vůbec není tvrdá jako kámen nevalné chuti. Když jsem ji sklízel i ze země byla bez hniloby a dala se i bez problému jíst a je zvláštní chuti.

Velice bych ocenil kdyby lovci nových odrůd zveřejnily pravdu jak letos dopadly s úrodou jablek.

U mě z novějších odrůd plně obstály Rajka, Goldstár, Šam. Reno,  Jonagold Decosta, Rubinola, Bohémie. Topaz sice zaplodil, ale plody byly brakovité a stejně dopadl i Delbarestival.

sadař vlada

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika