Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Úplně nesouhlasím s tím, co píše Stano. Zmoštovat lze naprosto jakákoli jablka v jakémkoli stupni zralosti. Je s podivem, že i když vylisujeme zcela nezralá a naprosto nepoživatelná jablka, je mošt z nich - i bez přislazení -  docela pitelný. Někteří ha mají dokonce radši než ze sladkých a zralých jablek. Vysvětluji si to tím, že některé organické kyseliny nejsou úplně dokonale rozpustné a z větší části zůstanou ve výliscích. Mošt s převahou James Grieve je výtečný, nehodí se pouze moučnaté přezrálé a samozřejmě nahnilé plody.
   Je více odrůd, kterfé lze s J.G. zaměnit. Průsvitné asi ne, období jejich zralosti se příliš nekryjí. Wealthy je podobné (ten obrázek paní Lídy mi ho ale moc nepřipomíná), plody jsou menší a plošší než J.G. Původní odrůda je víc žíhaná, mutace Wealthy double red celočervená. Splést se dá plod J-G.i s Grávštýnským, habitus stromu je ale naprosto jiný. Občas bývalo zaměňováno s J.G. i Oldenburgovo. Má taky mastnou slupku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika