Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No jistěže, jistá základní péče je nezbytným předpokladem k tomu aby výsadba fungovala. Při zvlánutí problematiky výchovného řezu, to nemusí znamenat žádný velký finanční, nebo pracovní výdaj. U mých 5 let starých slivoní je výchovný řez jen otázkou zredukování počtu růstových konkurentů v horních partiích koruny.Je jistě možno to zvládnout v čase do dvou minut. Pokud bych to neudělal, nic by se taky nestalo, nakolik už je ta kostra kvalitně založena. Pokud kvalitně provádím v prvních letech výchovný řez a odrůdy jsou na bujnch podnožích neviděl bych problém minimalizovat řez i u superplodných odrůd, za předpokladu že stromky mají dostatek místa, což není dns samozřejmost. Viděl jsem i výsadby, kde bly stromy vysazeny asi 2 metry od sebe, aby se jich tam vešlo co nejvíc a tedy aby se jich mohlo co nejvíc profakturovat...

Pole může pár metrů od kmene začínat jen v prvních letech, pokud se koruna vyvíjí polopřirozeně (tedy s výchovným řezem), dříve či později se i u vysokokmenů dostanou spodní větve k zemi, dle vzrůstnosti stromu 3, 4 i 5 metrů od kmene, tedy logicky orat až ke kmeni nelze.

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika