Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to celkem dosti úporný plevel, který se dá konzumovat v zeleninových salátech. Při zarytí obohatí půdu jen tím dusíkem, který je v jeho hmotě. Musíte si však uvědomit, že každá rostlina vytvoří několik tisíc semen. která pak vzchází z povrchu půdy a jejích podpovrchových vrstev, prakticky v průběhu celého roku. V záhonech je třeba ho likvidovat průběžně, včasnou mechanickou kultivací povrchu (mělké kypření, pokud nepoužíváme chemii), při kultivaci postupujeme tak abychom nakypřený povrch s podkopnutými rostlinkami žabince, nepošlapali. Podkopnuté mladé rostlinky necháme na povrchu zaschnout. Tento způsob je dostatečně účinný. Musíme však počítat s tím, že semena v půdě si podržují klíčivost několk let, to znamená, čím více rostlin necháme dozrát, tím více práce v příštích letech máme s jeho likvidací. Nedopustit, aby žabinec vytvářel velké bochánky, nebo dokonce souvislý koberec!!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika