Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zrejme latinka nepoznala toto slovo...

"English early 17th century: from pot-ashes, from obsolete Dutch potasschen, originally obtained by leaching vegetable ashes and evaporating the solution in iron pots."

Cize nazov je skutocne odvodeny od popola. Cast slova "Pot" nie je "jonapot" smiley ale ma skutocne suvislost s nadobou, ale svojim sposobom aj s draslikom. S draslikom vsak v inom poradi. Slovo potassium - draslik bolo odvodene od slova potash. Cize draslik ma v nazve nedoby v ktorych potash vyrabali.

K2O vznika len pri spalovani pri extremnych teplotach, kedy viacmenej dokonca uleti do komina. Potash je bezny produkt obsiahnuty v popole a ako primarny produkt obsahujuci draslik vznika pri spalovani dreva. Podobne ako ine uhlicitany, vapenaty, horecnaty, atd. Avsak vapenaty a horecnaty sa lahsie rozkladaju a preto su bezne aj hydroxidy tychto prvkov, mozno aj oxidy vapenate a horecnate. Vzdy ako sekundarne produkty. Oxidy sodny a draselny su vynimkou.

Koho to zaujima nech si vygugli a stiahne nasledovny clanok: Wood ash composition as a function of furnace temperature

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika