Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

včera na zahradě mi překvapilo množství plodů na loni vysazených rakytnících. Je jich tam více, než na o rok starších keřích a tak přemýšlím co s úrodou - našla jsem zajímavý recept na Rakytníkové víno

Připravíme si 15 litrový demižon, do kterého dáme 3 kg plodů čerstvého Rakytníku, který předem tyčovým mixerem upravíme na kaši. V 10 litrech vody rozpustíme 2,5 kg cukru a Rakytník v demižonu zalijeme. Demižon nenaplňujeme až po okraj, necháme trochu místa na kvašení. Otvor opatříme kvasnou zátkou a utěsníme. Můžeme přidat kvasnou kulturu, kterou si zakoupíme, ale není to nutné. Demižon uskladníme v pokojové teplotě na šest neděl, pozorujeme kvašení, to musí ustat a víno je hotovo. Čiré víno z demižonu stáhneme hadičkou. Takto získané víno je aromatické s velmi jemnou chutí a léčivé.

Dělám podobně rybízové a po tom se vždy zapráší, ale rakytníkové jsem nikdy nezkoušela - je tu někdo, kdo už se pokusil vyrobit a jak pak to dopadlowink???

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika