Alergie
Ano poměrně často po snědení někoho škrábe v krku.Někdy tím trpí celá rodina jakoby to balo dědičné.Setkal jsem se s paní, která nesnese ani kiwi, které se prodává v obchodech.Každý by si měl vyzkoušet, zda to snese, nebo ne.Jsou lidé, kteří to pěstují a jedí jen omezeně, aby je to moc neškrábalo v krku, zato více toho zpracovávají.
Co se týče antioxydantů, vitamín C je také antioxydant.
Antioxydanty, u těch je to jinak nežli u jiných vitamínů.Souhrnně se jim říká vitamín P.
Vitamín C je dobře definovatelná látka=kyselina askorbová.
Vitamín P je asi 2000 látek s podobným účinkem jako antioxydanty.Jsou to různá ovocná barviva, přirozeně se v ovoci vyskytující, žlutá,červená, modrá fialová a jiná.V ovoci je jich však dost málo, my jich potřebujeme více.Z našeho ovoce jich nejvíce má černá jeřabina a i jiné jeřabiny.Broskev s e silně červenou dužninou.Ovocné zimolezy jich mají asi třikrát více než borůvky. Nejvíce jich obsahují plody Akai berry a
ještě jeden druhý, které se k nám dovážejí z peru, chile, argentiny v podobě preparátů. V zelenině je jich také velmi málo.Více jich obsahují bylinky.Nejvíce snad Toten-kořen.
Tento vitamín je velice důležitý, a u nás málo známý a málo propagovaný.Přitom řadu nemocí lze s ním velmi úspěšně léčita vyléčit.
Mám dojem že zde naši vědci a lékaři něco zanedbali.Lépe na tom jsou v rusku.
Obsah P mají i semínka vinné révy, možná by jsme je měli kousat a polykat.