Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, 

mám malou zahradu, kde pěstuji a chci pěstovat kolikrát i více rostlin, než je možná zdrávo a různě experimentuji, ale ne vždy si vím rady.

Mám místo v lehkém svahu, na které chci zasadit do řady tři nebo čtyři převislé moruše (morus pendula). Metr od nich níže ve svahu bych velmi ráda zasadila ještě takový stříhaný, relativně nízký plot z muchovníků, konkrétně zakrslé odrůdy muchovníku vejčitého Helvetia a Edelweiss. A kámen úrazu je v tomto případě vlastnost moruší, že nesnesou další kořeny ve své kořenové soustavě (předpokládám, že jde jen o keře a stromy a trvalky jim tolik nevadí). Další stromy mají být aspoň 4 metry daleko (budu mít od nich takto daleko sladkovišeň). Bojím se, že metr od sebe je málo a moruše budou časem kvůli rozpínavé kořenové soustavě muchovníků trpět.

Napadly mne dvě trošku střelené varianty, jak ty rostliny u sebe pěstovat. Buď vymyslím, jak rostliny od sebe v půdě nějak trochu oddělit - řada desek v zemi, kameny, folie - aby kořeny šly více na jinou stranu do prostoru. Pokud vám to přijde alespoň trochu k něčemu, poradíte, čím nejlépe rostliny oddělit a do jaké hloubky se snažit jít, aby si kořeny tolik nepřekážely (v rámci možností)?

Druhou možností je zasadit zakrslé muchovníky do nádob, pěstují se tak na balkonech. A tyto nádoby zakopat do země (aby tolik nevysychaly a rostliny nepřevyšovaly moruše). A potom více zalévat, tak jako na balkoně. Myslíte, že to má smysl, nebo budou muchovníky příliš živořit?

Předem děkuji za radu. Vím, že je to takový nestandardní dotaz.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika