Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

zdravím, uvažuji nad pěstování malin na své zahradě. Dočetl jsem se spoustu informací, které bych si rád ověřil praktickými radami opravdových zahradníků.

Sazenice malin nebudu kupovat, ale dostanu odrýpnutý kus od kamaráda.

Dočetl jsem se, že pro maliník je dobrá propustná půda, která ale dobře zadrží vláhu, kterou maliníky vyžadují. Jak mám tedy půdu pro maliny připravit? Do čeho sazenici zasázet? Moje představa je taková, že na dno jamky bych mohl hodit půl lopaty koňského hnoje, posypat to trochou listí z ovocných stromů - což by zajistilo živiny (až by se listí i hnůj rozkládaly) a samotnou sazenici že bych zasypal lopatou písku (kvůli propustnosti zeminy) a hlínou (ornicí). Jsou moje myšlenkové pochody správné, nebo na to mám raději zapomenout a sazenice zasázet do obyčejné hlíny - jílovitější ornice -> jen vyhloubit jamku a zasypat?

Kam maliník umístit? Dočetl jsem se, že je dobré, když je k maliníku přístup ze všech stran - při pěstování v řadě přístup k oběma delším stranám (asi pro snažší sklizeň?)... Moje zahrada je z jedné strany ohraničena plotem... Chtěl bych malinovníkový záhon situovat k této straně zahrady s plotem... Moje představa je taková, že bych vytvořil záhon (s malinami v řadě) cca 50-80 cm a to tak, aby záhon byl kolmo k plotu... Tím bych docílil toho, že budu mít přístup na obě delší strany. Tím pádem by byl "řádek" malin směřován k jihu.

Tím se dostávám k dalšímu dotazu. Kam záhon s malinami umístit? Na slunné místo nebo do polostínu ovocných stromků?

A poslední otázka... Je potřeba záhon s malinami nějakým způsobem ohraničovat aby se maliny nerozlézaly tam kam nechci? Například do trávníku nebo aby se nezamotávaly do plotu? Ještě uvažuji nad nějakou opěrnou konstrukcí, aby se měly maliníky o co opřít... 

Vím že je toho na jednou asi moc, ale budu velice rád, když mi alespoň společnými silami dokážete zodpovědět mé dotazy a pomoct mi :) Děkuji!!!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika