Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Šířitelem(vektorem) Vašeho problému s padlím je zřejmě nejcitlivější ov.druh na padlí ze všech, které jste jmenovala-angrešt.Pokud ovšem nevlastíte nějaký novější kultivar angreštu vyšlechtěný s odolností na padlí, zřejmě máte nějakou starší odrůdu, třeba Zlatý fík.V dnešní době odsířených konglomerátů většina starých odrůd bez speciální péče neobejde.Z angreštu se konídie šíří větrem i na rybíz, jostu,borůvky, kustovnici,mochyni, brusnice.

Americkému padlí, moučnatke je třeba věnovat zvýšenou preventívní péči z kraje sezony hlavně ve výsadbách, které jsou každoročně a pravidelně postihovány.Pokud jsou rostliny už napadeny, pomoc přichází většinou už pozdě.Ovoce v sezoně nezacháníte.Padlí vyhovuje vzdušná vlhkost, při středních teplotách okolo 20°C.

    Pokud se na vaší zahradě padlí pravidelně vyskytuje, ošetřete angrešt již před kvetením.Základní ošetření se provádí po odkvětu, dvakrát až třikrát v pravidelných intervalech po 5 až 10 dnech.

Chemické přípravky: Karathane LC, Beaton, Discus, Rubigan 12 EC (nepoužívá se po odkvětu).

Biologické přípravky:  Padlí potlačuje i Bioan, Biool a Bioton, zdravotně nezávadné přípravky na bázi řepkového oleje a lecithinu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika