Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám doma vysazeny: Pax, Remarka, Rokula, Rixanta(bílý), Krasnolawianski, Rodnik, Hinomaki Rot a černy Něguš. Zl Fík jsem jídaval ješt ěpřed vlnou amerického padlí. U něj mi vadila jedině tlustá slupka, jinak byl atraktivní velký ale mě chutnal jakýsi zapomenutý červený keř po dědovi, který měl červené plody a tenkou slupku, později i ten zdecimovalo padlí. Tak z těch současných co jsem jmenoval výše, mi chutná nejlépe Remarka, Krasnoslawianski, Hinomaki Rot a samozřejmě Něguš. Promíjím Negušovi malé plody a velké trny, ale chuť je velmi zajímavá; rovněž odolnost je vysoká. Má pravda trochu jiný list a habitus, ale vem to nešť. Trny mohu také nůžkami otupit a je to.

Remarka s Rokulou mají hladké plody bez chloupků. Ale Remarka je proti Rokule obr. Slabá slupka Remarky nepřekáží v ústech. Chut a aroma německé Rokuly je zajímavá. Jinak vyniká silnou trojtrností.

Od bílé Rixanty jsem si sliboval v chuti víc. Ale hodnotil jsem pouze první zklizeň.

Plodný Pax je co se týče velikosti plodů srovnatelný s Zl. fíkem. Také jeho slupka je chlupatá. Byt je skoro beztrnný. Chuť je pouze průměrná. Citlivost k padlí je s otazníkem.U mě zatím dobrý, ale už jsem slyšel, že na něm se padlí taky uvelebilo.

Beztrnný Rodnik, Hinomaki, Krasnoslawianski a Rokula jsou drobnější plody červené barvy. Hinomaki a Krasnoslavianski jsou sladké chuťovky. Pozor na padlí u Krasnoslawianskeho. Měl jsem ho tam!

Tolik k angreštům nové doby, kdybych si měl kupovat angrešty na velkopěstitelství, tak by to vyhrála asi Remarka.(možná Pax(pro rychlou sklizeň), Industrie a Bílý nádherný pro zpracovny)

Z ostatních mě láká Matys, Skvost, Chryso ze starších Šolcova naděje a Citronový obří, ale tam se musí stříkat.

Využiju zdejší téma a zeptám se zda někdo ještě má starou, dobrou a velkoplodou odrůdu Králíčkův Červený? Rád bych si ji vysadil.

Juraj Kafka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika