Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám zahradu v zahrádkářské osadě a před cca 10 lety řádil na černém rybízu vlnovník    ve velkém. Já měla a mám černý Violu, který byl ale vždycky čistý, absolutně bez bobulek. Zamořený, doslova, ale byl každým rokem červený Losan... takže šel po pár letech pryč. Přitom v bezprostřední blízkosti je Detvan /kupovaný v době, kdy se na trh dostal i Tatran/, a ten byl čistý, stejně jako Holandský.Podle chuti - nejlepší Holandský, Detvan, Tatran, -  Losan jsem měla drobný a nic moc, z bílých Blanka byla celkem dobrá, dlouhé hrozny, sladší.Z černého jsem zůstala u Violy, byť jsem zkoušela i dost jiných odrůd, vyhovuje chutí, velikostí hroznů i bobule, netrpí absolutně vlnovníkem a rez chytá až hodně pozdě.

Ale stejně jako předchozí diskutující jsem přesvědčena o tom, že kvalita závisí na poloze-místě zasazení. Angrešty chtějí "luftovat", černému rybízu vyhovuje teplo někde u zdi, červený mně jde v polostínu. Chemii u drobného ovoce nepoužívám.  Z.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika