Totální chloroza i přes použití chelátu železa



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 51.236 (?) 
2.7.2014 10:10

Kristalon Gold - antichlorotické účinky díky obsahu mikroprvků. Nevinný testík s timto hnojivem můžete udělat i Vy. J.R.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 2.7.2014 10:45

Kristalon gold je širokospektrální hnojivo určeno pro rostliny v plném růstu, které vstoupily do plodnosti.Vysoký obsah P podporuje kvetení.Pro naše účely zcela nevhodný, protože v důsledku trvale vysokých dávek fosforu, jak k tomu v zahrádkách občas dochází, může dojít v půdě k zesílenému poutání železa ve formě fosforečnanu železitého, a případně k prohloubení příznaku chlorozy.

Navíc jsem nikde nenašel(a možná jsem špatně hledal),že Kristalon gold lze aplikovat foliárně, což je nejrychlejší dostupný způsob odstranění příznaků chlorozy, která je v tomto případě způsobená akutním deficitním příjmem Fe.

Pořád nejlépe mi vychází nevinný testík postřikem na listy zelenou skalicí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.236 (?), 2.7.2014 10:59

Kristalon Gold... 19% N + 6% P2O5 + 20% K2O + mikroprvky

Mikroprvky jsou ve snadno přijatelné chelátové formě. Hnojiva Kristalon jsou určeny pro aplikaci v závlahových systémech, kapkové závlaze, hydroponii a aplikaci postřikovači na list. J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 2.7.2014 11:25

...a množství železa?=Fe 0,07 %,což je žalostně málo tam kde jsou deficitní příznaky.Pro zdravé rostliny, které mají k dispozici vyváženou stravu,...možná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.236 (?), 2.7.2014 11:49

Pricinou chlorozy nemusi nutne byt pouze a jedine nedostek Fe (a i tento pripadny nedostatek muze byt pouze relativni). J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 2.7.2014 11:52

a právě použitím zelené skalice si ověříte, zda jde o železo, či né.V případě širokospektrálního hnojiva tuto možnost nemáte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.236 (?), 2.7.2014 12:09

Asi jste necetl prispevky toho pana, co vyse pise... Harmonií Fe jsem stříkal 3x a po posledním se žloutenka ještě podstatně zhoršila ... Ja mam obdobnou zkusenost, ze po aplikaci Fe se to moc nelepsi a jenom se ztraci cas. Ale klidne si to overujte, podle mne to vsak neni dobra rada. J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 2.7.2014 12:32

V případě pána, který použil Harmonii Fe, si myslím, že sám neví o co přesně jde, a jak si pomoci.Proto hledá pomoc kde se dá, což je pochopitelné.U laika nelze vyloučit chybné použití aplikace.Nelze svádět zvyšujicí se příznaky blednutí listů na už zmíněný výrobek, ale na dobíhající problémy s výživou, navíc umocněnou špatným počasím, deštěm,které uvedené problémy způsobují rovněž.V případě silné chlorozy třeba odstranit prvotní příčiny, které uvedené problémy způsobují, a postřik železem někdy nezabírá hned, proto je třeba ošetření postřikem několikrát opakovat.

Což neplatí u té paní, která pěstuje hrušeň písečnou, jinak se zcela zdravými listy,a již míněnou poruchou,jenž se projevuje menší vrcholovou chlorozou, která se potvrdí ,nebo vyvrátí na Fe menším testíkem zelenou skalicí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.236 (?), 2.7.2014 12:59

U laika nelze vyloučit chybné použití aplikace... nevim, zda toto tvrzeni myslite vazne. Jak si to chybne pouziti predstavujete? Ja mam obdobnou zkusenost a uz zde bylo vice podobnych prispevku, ze Harmonie Fe nezabrala. U mne vyrazne a rychle pomohlo pouziti postriku pripravkem s mikroprvky. Tak nevim, proc tato fakta neustale ignorujete. 

A Vy osobne mate nejake zkusenosti se zelenou skalici? Pokud ano, tak jste se o nich jeste nezminil. Pusobi to na mne dojmem, ze radite (nejen v tomto pripade) 'podle internetu'. J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 2.7.2014 13:17

U laika nelze vyloučit chybné použití aplikace... nevim, zda toto tvrzeni myslite vazne. Jak si to chybne pouziti predstavujete?...

...nevýkonný,špatně zvolený postřikovač, v postřikovači zbytky herbicidu, tvrdá voda, nestejnoměrné krytí,ošetření lokálního významu, absence smáčedla, špatně zvolená koncentrace, postřik těsně před deštěm, vynechání opakováného ošetření, vlastní špatné nastavení periody ošetření,chloroza která vznikla z jiných důvodů,jejichž příznaky lze dodáním Fe odstranit obtížněji...to jsou jednotlivé příčiny, nebo celý komplex několika najednou.

Vždy je dobré hned na začátku potíží správně určit, a pojmenovat jednotlivé prvotní příčiny problému.A když víme proč, tak by měla být náprava snadná.

V případě použití komplexního přípravku nedostaneme prvotní informaci PROČ, ale budeme rádi, když se problémy nezhorší,když se to nějak spraví samo, něvěda jak.

Samozřejmě, že mám doma zelenou skalici,... používám ji, ale nevím proč bych se o tom nějak rozšiřoval.Ale pokud budete potřebovat, v rámci možností jsem ochoten Vám poradit, ptejte se.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika