Abych pravdu řekl, pane Jaroslave, tak mě tyto experimenty s konzumací plodů broskví k velkému nadšení nepřivádějí. Zkoušel jsem tady něco podobného minulý rok s Fenixem a "uleželé" plody byly opravdu chutnější, ovšem pokud si dobře vzpomínám, tak s Favoritou tohle nebylo nikdy za potřebí a i minulý rok přímo utržené plody RH měly vyjímečně vysokou chuťovou kvalitu. To samé platí u Harbrite. Někde se dokonce uvádí, že plody některých odrůd je nutno nechat na stromě řádně vyzrát. Asi to znáte sám, že když plody dozrávají, tak každý den zkoušíte, jestli už nějaký povolí a můžete nějaký ten plod konečně ochutnat. Kdyby jste měl všechny nejprve otrhat a uskladnit, tak by to nikoho moc nebavilo. Peckoviny nejsou přece jablka nebo hrušky. Ale uznávám, že k možnému zlepšení chuti to určitá cesta je.
Co se týče bělomasé Krasavy, tak i když jsou tady modernější a snad i chutnější odrůdy jako např. Fidelia, Benedicte, Revita, či Champion, tak si prozatím Krasava na obyčejném broskvoňovém semenáči typu B-VA vede v těžké jílovité půdě opravdu až obdivuhodně. Citlivost na kadeřavost je na stejné úrovni jako u ostatních odrůd, ale jinak je její zdravotní stav perfektní a násadu květů má slušnou i po přeplození v minulém roce. Jeden postřik proti kadeřavosti ji zcela postačil.