Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Četl jsem, že broskvoně na podzim (na rozdíl od jiných ovocných druhů nezakořeňují - netvoří vláskové kořínky. Proto je riziko uschnutí větší - spíš než zmrznutí.
Samozřejmě není vyloučeno ujmutí při podzimní výsadbě, stejně jako není jisté, že všechny zakrechtované nebo ve sklepě uschované stromky přežijí zimu bez rizika zmrznutí, uschnutí čí hnití. Jenom si myslím, že zakoupené broskvoně - a to i ty zakoupené na podzim - je lepší vysazovat na jaře, neboť pravděpodobnost ujmutí je vyšší.
Nevím, jestli se stromky prodávané na jaře všude dobývají až na jaře nebo jsou to zbytky neprodané na podzim. Možná obojí. Byl jsem se jednou podívat v kryté hale jedné ovocné školky, kde přezimují ve vlhkých pilinách stromky vyorávané na podzim. Na jejich místo se totiž vysazují nové podnože. V hale byla udržovaná teplota i vlhkost, takže stromky na jaře byly v perfektním stavu.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika